Inventarierea Stadionului Arena Națională se face la 11 ani de la inaugurare. Nicușor Dan: „Ar fi trebuit făcută destul de repede după construire”

12 mai 2022
433 Afișari
Inventarierea Stadionului Arena Națională se face la 11 ani de la inaugurare. Nicușor Dan: „Ar fi trebuit făcută destul de repede după construire”
Inventarierea Stadionului Arena Națională se face la 11 ani de la inaugurare. Nicușor Dan: „Ar fi trebuit făcută destul de repede după construire”. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Pe modelul: Niciodată nu este prea târziu, PMB anunță că începe inventarierea Stadionului Arena Națională. Este primul proces de acest fel care se face de la inaugurarea stadionului, în 2011.

Inventarierea Stadionului Arena Națională se face la 11 ani de la inaugurare

Primăria Capitalei demarează un proces amplu de inventariere la Arena Națională, primul de acest fel la 11 ani de la inaugurare.

Astfel, Municipalitatea a atribuit contractul pentru „Servicii de inventariere și servicii de evaluare mijloace fixe și obiecte de inventar pentru Stadionul Arena Națională”.

Aceste servicii de inventariere presupun identificarea, dar și inventarierea tuturor bunurilor care există în spațiile Stadionului Arena Națională, precum:

  • clădiri și anexe,
  • spații de birouri,
  • obiecte de mobilier,
  • inclusiv scaunele din tribunele stadionului,
  • mobilier urban,
  • sisteme de instalații,
  • calculatoare,
  • monitoare,
  • instalația de fotosinteză a gazonului, etc.

De asemenea, în cadrul inventarului se va efectua și măsurarea bunurilor și stabilirea gradului de uzură (bunuri noi, bunuri care au fost utilizate sau bunuri care au nevoie de reparații), dar și întocmirea unui proces -verbal și a raportului final, împreună cu măsurile propuse de îmbunătățire a activității.

În ceea ce priveşte serviciile de evaluare a bunurilor care se află în incinta Stadionului Arena Națională, care au fost contractate prin acelaşi contract, acestea vor viza evaluarea proprietăților imobiliare și a bunurilor mobile, şi vor fi realizate în conformitate cu Standardele de Evaluare a Bunurilor din România, în vederea estimării valorii juste a proprietăților.

În acest fel va fi determinată și valoarea actuală a construcției Arena Națională.

Potrivit legislației de specialitate în vigoare, licitația s-a desfășurat prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice – SEAP.

Nicușor Dan: „Ar fi trebuit făcută destul de repede după construire”

Valoarea contractului este de 91.800 lei (fără TVA), respectiv 55.080 lei fără TVA pentru servicii de inventariere mijloace fixe și obiecte de inventar, și 36.720 lei fără TVA pentru servicii de evaluare mijloace fixe și obiecte de inventar pentru Arena Națională, transmite Primăria Capitalei.

Din momentul în care a fost emis ordinul de începere, durata contractului este de 150 de zile, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2022.

Stabilirea valorii actuale a Arenei Naționale: Nicușor Dan declară că acest lucru va fi de folos în momentul în care Stadionul sau spații din stadion vor fi închiriate pentru diverse evenimente.

„În mod evident, această inventariere ar fi trebuit făcută destul de repede după construire (era și obligație legală, de altfel), iar absența unui inventar timp de peste un deceniu a încurajat neglijența în gestionare. Precedenta administrație și prietenii ei știu de ce.”, a declarat Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan pe Facebook.

Cookies