Invazie de țânțari în București. Medicii avertizează că înțepăturile lor transmit boli grave

22 iun. 2021
74 Afișari
Invazie de țânțari în București. Medicii avertizează că înțepăturile lor transmit boli grave

Este invazie de țânțari în București după ploile din ultimele zile. Medicii avertizează că există riscul transmiterii virusului West Nile, care poate provoca boli grave, unele chiar mortale.

Invazie de țânțari în București. Și, cum operațiunile de dezinsecție au înceut târziu în Capitală, costând și 16,7 milioane de lei, jumătate din suma cerută inițial de compania care va asigura aceste servicii,medicii avertizează asupra bolilor pe care le pot trasmite țânțarii, mai ales că aceștia se înmulțesc de două ori mai repede în timpul verii, notează Digi24.

Virusul West Nile poate provoca boli grave, unele chiar mortale. 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă atunci când infecţia se instalează trebuie să fiţi foarte atenţi pentru că boala debutează cu simptomele unei gripe. Adică febră ridicată și durere intensă de cap, iar în cazurile severe apar chiar și simptome neurologice, vărsături, erupții cutanate, fotofobie, frisoare, ori oboseală cronică și slăbiciune musculară.

Până când autorităţile vor rezolva problema ţânţarilor, trebuie să ne luăm singuri măsuri de protecţie. Purtaţi îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, mai ales când mergeţi în parcuri, folosiţi spray-uri împotriva insectelor, montaţi plase de protecţie la ferestre şi nu depozitaţi gunoiul menajer în casă.

Cookies