Invazie de ploșnițe verzi și scârbos mirositoare. Adriana Săftoiu: Nu contează plasa, se strecoară… Le vânez ca o descreierată. Oare pe primarii din București îi ocolesc?

02 oct. 2023
30844 Afișari
Invazie de ploșnițe verzi și scârbos mirositoare. Adriana Săftoiu: Nu contează plasa, se strecoară... Le vânez ca o descreierată. Oare pe primarii din București îi ocolesc?
Invazie de ploșnițe verzi și scârbos mirositoare. Adriana Săftoiu: Nu contează plasa, se strecoară... Le vânez ca o descreierată. Oare pe primarii din București îi ocolesc? | Imagine simbol: Pexels

Dacă tot a trecut sezonul țânțarilor, iată că în București există, acum, o invazie de ploșnițe verzi. Gândacii puturoși au ajuns să fie peste tot, iar simpla acțiune de a deschide fereastra a devenit imposibilă.

Invazie de ploșnițe verzi în București

Ploșnița verde a tomatelor (Nezara Viridula) este un dăunător des întâlnit în Asia, Africa, Australia, America de Sud, America de Nord, zonele calde din Europa, dar și în zonele cu climat temperat. Gândacii puturoși se adaptează rapid la condițiile variate ale mediului, iar acest lucru îl vedem și în București, unde există o adevărată invazie de ploșnițe verzi.

Pe plasele de la geamuri, în case, la birou, pe noi, în mașini…ploșnițele verzi pare că și-au găsit locul perfect în București. Când ți-e lumea mai dragă, atunci auzi bâzâitul insectei și simți și duhoarea, iar municipalitatea nu pare să ia măsuri.

Acest lucru a fost observat și de Adriana Săftoiu, filolog de profesie, fost deputat, consilier prezidențial, purtător de cuvânt al Guvernului și al Administrației Prezidențiale. Într-o postare pe pagina de Facebook, Adriana Săftoiu spune că este la un pas de isterie din cauza acestor insecte și le vânează ca o descreierată:

Poate că doar mie mi se întâmplă, dar sunt la un pas de isterie. Ploșnițele, verzi, care au un miros scârbos, fac imposibil să deschizi orice geam. Nu contează plasa, reușesc să se strecoare. Azi, mă simțeam ca o descreierată care vâneză și vânează mizerile astea. Și nu una, zeci, zeci.

„Pe primarii din București îi ocolesc?”

Fostul deputat se întreabă dacă primarii din București sunt singurii care nu au probleme cu ploșnițele verzi, dacă ei sunt ocoliți de aceste insecte:

Pe primarii din București îi ocolesc? Aproape că m-aș închina ca la moaște – nu mă pricep, dar aș învăța- la acela care se ocupă de problema asta. E de nerespirat aerul. Miroase a aceste nenorociri. Dacă nu sunt crezută, vă fac o fotografie cum arată geamul/plasa…deja sunt la limită cu această nenorocire, spune Adriana Săftoiu pe Facebook.

Ce-i drept, în ultimele luni, Primăria Capitalei a realizat tratamente de combatere a larvelor de țânțari și a țânțarilor adulți, de combatere a șobolanilor și tratamente de dezinsecție pentru combaterea căpușelor. Tratamentele de combatere a ploșnițelor verzi nu par să fie pe lista Companiei Municipale Eco Igienizare București (PMB) și nici pe listele primăriilor de sector.

O mulțime de internauți au lăsat comentarii la postarea Adrianei Săftoiu și transmit că problema nu este doar în Capitală, ci în toată țara, dar și în Germania, Franța, Italia.

Cookies