Invazie de ploșnițe la școala Brătianu din București, unde a căzut tavanul de pe hol acum câțiva ani. Părinte: Când vine copilul acasă îl dezbrac, îl caut de ploșnițe și îl trimit la duș

21 mart. 2024
422 Afișari
Invazie de ploșnițe la școala Brătianu din București, unde a căzut tavanul de pe hol acum câțiva ani. Părinte: Când vine copilul acasă îl dezbrac, îl caut de ploșnițe și îl trimit la duș
Invazie de ploșnițe la școala Brătianu din București, unde a căzut tavanul de pe hol acum câțiva ani. Părinte: Când vine copilul acasă îl dezbrac, îl caut de ploșnițe și îl trimit la duș. Foto simbol: Facebook/ Școala Ion I. C. Brătianu

Este alertă de ploșnițe într-o școală din Sectorul 5 al Capitalei. Părinții elevilor se plâng că cei mici aduc ploșnițele din sala de clasă acasă.

Primăria Sectorului 5 confirmă faptul că, după două ture de dezinsecție, ploșnițele au reapărut.

Primele semnale de alarmă au apărut acum trei săptămâni

Este ivazie de ploșnițe la Școala Gimnazială „Ion I. C. Brătianu” din Sectorul 5 al Capitalei. Potrivit digi24.ro, părinții spun că ploșnițele sunt și în sălile de clasă, iar copiii le-ar aduce acasă pe haine și ghiozdane.

Părinții mai spun că primele semnale de alarmă au apărut acum trei săptămâni, când au descoperit că cei mici au semne pe piele. Unul dintre părinți a declarat pentru sursa citată că e nevoit să își dezbrace copilul când ajunge acasă de la școală pentru a-l verifica de ploșnițe.

Persoana respectivă susține că nu este normal să facă acest lucru în fiecare zi.

Sursa citată mai spune că administratorul școlii recunoaște că în unitatea de învățământ există o problemă cu ploșnițele.

În momentul în care un reporter de la Digi24 l-a întrebat pe administrator dacă s-a făcut dezinsecție în școală, acesta a oferit următorul răspuns:

A doua tură vineri. Acum așteptăm să vedem, mai facem peste o săptămână. Dar s-a făcut din momentul în care au apărut, de pe 29 februarie, pe întâi s-a făcut prima. La două săptămâni am făcut a doua tură, adică vineri. Au fost în anumite clase. În primă fază am făcut pe toată suprafața școlii, subsol, tot. La a doua tură am făcut doar la etajele unde au reapărut. Și așteptăm să vedem cât durează toată treaba, dacă mai facem încă o tură.”

Ce răspuns a oferit Direcția de Învățământ din cadrul Primăriei Sectorului 5

Într-un răspuns pentru sursa citată, Direcția de Învățământ din cadrul Primăriei Sectorului 5 spune că prima dezinsecție a fost făcută la începutul acestei luni într-o singură sală de clasă, iar la aproximativ două săptămâni distanță, au reapărut ploșnițe, astfel că procedura de dezinsecție a fost reluată.

Totodată, Inspectoratul Școlar București a precizat pentru Digi24 că a fost informat cu privire la situație și se încearcă eliminarea ploșnițelor, dar fără a fi afectate cursurile elevilor.

În urmă cu 7 ani, tavanul de pe holul Școlii Gimnaziale I. C. Brătianu s-a prăbușit

Un incident grav s-a petrecut în anul 2017 la Școala Gimnazială nr. 141 (Școala I. C. Brătianu). Precis, tavanul de pe holul clădirii de la etajul al doilea s-a prăbușit. La etajul respectiv se aflau și săli de clasă.

Potrivit știrileprotv.ro, inspectoratul și conducerea școlii au susținut la acea vreme că nimeni nu era înăuntru în momentul producerii incidentului, pentru că era „săptămâna altfel”. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Te-ar putea interesa și:

Cookies