”Invazie” de licurici în Parcul Păsărari din București. Prima ridicare de cortină la Lights on, festivalul care începe de vineri seara, 9 decembrie | HARTA

09 dec. 2022
1928 Afișari
”Invazie” de licurici în Parcul Păsărari din București. Prima ridicare de cortină la Lights on, festivalul care începe de vineri seara, 9 decembrie | HARTA
”Invazie” de licurici în Parcul Păsărari din București. Lights on, festivalul începe de vineri seara, 9 decembrie în Sectorul 2 al Bucureștiului

Cu Bucureștiul proaspăt reanimat de sărbători, cu târguri și cu atmosfera de Crăciun care s-a reaprins în iarna 2022-2023, în peisajul orașului își face loc un renumit festival în aer liber: ”Lights On Romania 2022, București, Sector 2”.

Festivalul de lumini – unde creații artistice internaționale sunt expuse în parcuri sau zone culturale – se deschide vineri seara, 9 decembrie de la ora 17.00, simultan în 9 puncte din Sectorul 2. (Vezi mai jos itinerariul)

 

Înainte de deschiderea oficială, o imagine de culise de la Lights on

Prima ridicare de cortină pe care au făcut-o organizatorii este cea din Parcul Păsărari, unde sunt expuși licuricii, o creație a Studio Toer.

Ne întoarcem în timp pentru câteva secunde și facem o călătorie imaginară în copilărie – atunci când licuricii, aceste mici minuni ce aduc lumină, ne-au permis să credem în magie.

„Firefly Field” by Studio Toer aduce o „invazie” a licuricilor în Parcul Păsărari din capitală. Ne dorim să îi facem pe privitori să fie curioși, să își adreseze întrebări și să îi îndemnăm să viseze, îndeamnă organizatorii pe Facebook.

Piesa de rezistență a festivalului Lights on 2022 va fi Luna

În premieră, celebra instalație „Museum of the Moon”, creată de britanicul Luke Jerram, va fi expusă vreme de 10 zile în Parcul Ioanid, locul unde anul trecut „Gaia” aparținând aceluiași artist a fascinat publicul din București.

Este pentru prima dată când instalația ajunge în Capitală, în cadrul unui eveniment oferit gratuit publicului.

 

HARTA locurilor unde sunt expuse operele de artă la Lights on 2022

Începând de vineri seara, 9 creații artistice vor fi expuse în 9 puncte din Sectorul 2 al Capitalei.

Până pe 18 decembrie, lucrările artiștilor internaţionali din Polonia, Marea Britanie, Franța, Olanda și România vor anima atmosfera din parcurile Ioanid, Icoanei, Morarilor, Păsărari, dar şi din zona Centrului Cultural UNESCO Mihai Eminescu și a Universității Tehnice de Construcții.

Itinerariul este următorul: pornim de la Centrul Mihai Eminescu, traversăm Parcul Grădina Icoanei și Parcul Ioanid, facem o plimbare până în Parcul Păsărari, un popas la Universitatea Tehnică de Construcții și încheiem turul cu o oprire în Parcul Morarilor.

Festivalul Lights On România 2022 | București, Sector 2 începe pe 9 decembrie și ține până pe 18 decembrie.

”În tot acest timp vom vorbi deschis și onest despre criza energetică actuală, vom descoperi noi perspective și ne vom bucura de emoții.”, anunță organizatorii.

Îți mai recomandăm și:

 

Cookies