LA MINE-N CARTIER

Inundații la București, în urma ploilor torențiale: Două spitale inundate, intervenții urgente

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti a intervenit în Capitală pentru înlăturarea efectelor negative produse din cauza acumulării de apă în subsolul spitalelor, instituţiilor de învăţământ, locuinţelor sau pe carosabil, rezultate în urma precipitaţiilor, ce au depăşit 25-35 l/mp, informează ISU.

Citește și Sectorul 4, cel mai lovit de inundații. Cum a intervenit Primăria.

Iată imagini surprinse de România tv: 

 

În intervalul orar 17:30-19:30, la dispeceratul inspectoratului au fost primite 232 apeluri prin numărul de urgenţă 112, pentru a interveni atât în Bucureşti cât şi în judeţele învecinate pentru a extrage apa acumulată în gospodării sau chiar în locuinţe. La nivelul instituției s-a dispus suplimentarea efectivelor care intervin în capitală, cu pompieri din turele libere care să încadreze toate capabilitățile tehnice disponibile, care pot interveni în cazul acestei situații de urgență complexe.

La momentul remiterii buletinului informativ, ora 21:00, pompierii bucureşteni acţionauă cu autospeciale echipate cu motopompe în peste 20 de locaţii din capitală, cele mai dificile intervenţii, din cauza cantităţii mari de apă, fiind în următoarele zone:

 Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan
 Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „M. S. Curie”
 Facultatea de Stomatologie
 Calea Văcăreşti
 Strada Brezoianu
 Strada Parcului
 Strada Măceşului

Tot pe parcursul zilei de duminică, echipaje de pompieri din cadrul I.S.U. Bucureşti au acţionat în judeţele limitrofe Ilfov (localităţile Vidra, Roşu, Pantelimon) şi Călăraşi (localitatea Frumuşani) ca urmare a solicitărilor primite pentru extragerea apei din locuinţe.
Şi echipajele de la Apa Nova intervin cu 40 de utilaje pentru evacuarea apei din zonele inundabile.
Potrivit raportului Apa Nova, până în prezent au fost înregistrate 39 de acumulări de apă şi 15 guri de scurgere cu probleme, în mare parte acestea fiind soluţionate, a anunţat Primăria Capitalei.

De asemenea, au fost semnalate 36 de cazuri de subsoluri inundate, 31 dintre acestea fiind deja curăţate.
Operatorii de salubritate sunt în teren pentru degajarea apei şi a eventualelor deşeuri acumulate pe gurile de scurgere şi la rigole, iar reprezentanţii Administraţiei Străzilor vor interveni pentru a remedia eventualele defecţiuni la semafoare, a precizat municipalitatea.

Bucureştenii pot face sesizări privind RADET, Enel şi Apa Nova la numărul de telefon gratuit 0800.800.868, pus la dispoziţie de Primăria Capitalei.
Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi şi Giurgiu au fost duminică sub avertizare nowcasting cod galben de ploi. Aversele au depăşit local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 35 de litri pe metru pătrat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button