Inundații devastatoare în Germania. Ploile au dus la o alunecare de teren de mari proporții

16 iul. 2021
415 afișări
Inundații devastatoare în Germania. Ploile au dus la o alunecare de teren de mari proporții
Inundații devastatoare în Germania. Ploile au dus la o alunecare de teren de mari proporții. Sursă foto: Captură video/ EXPRESS

Inundații devastatoare în Germania. Mai multe persoane sunt date dispărute, iar altele au murit în urma unei alunecări de teren de mari proporții care s-a produs vineri dimineață.

Inundații devastatoare din Germania. În urma acestora s-a produs o alunecare de teren de mari proporții. Mai multe persoane au decedat, iar altele sunt date dispărute.

Ploile au dus la o alunecare de teren de mari proporții

Alunecarea de teren s-a produs vineri dimineață, în localitatea Erftstadt-Blessem, aflată în apropierea orașului Köln, potrivit Agence France-Presse.

„Casele au fost luate de ape, iar unele s-au prăbuşit. Mai multe persoane sunt date dispărute”, au transmis autoritățile din localitatea Erftstadt-Blessem.

De asemenea, autoritățile locale au confirmat mai multe decese.

Autoritățile au publicat imagini cu dezastrul provocat de inundațiile din Germania. Toată așezarea de pământ s-a transformat într-un crater imens, plin cu pământ, apă cu noroi și moloz.

„Primim apeluri de urgenţă din gospodării, însă de multe ori intervenţia nu este posibilă”, explică autoritățile.

Inundații devastatoare în Germania

Potrivit unui anunț oficial al autorităților, numărul persoanelor care au murit din cauza inundațiilor din Germania a crescut la 80. Dar în urma acestei alunecări de teren de mari proporții, bilanțul deceselor va fi mult mai mare.

Rețelele de telefonie din vestul Germaniei sunt picate, iar 1.300 de persoane sunt date dispărute și autoritățile nu au cum să confirme dacă sunt în siguranță sau nu.

Renania-Palatinat și Renania de Nord-Westfalia sunt cele mai afectate zone. Zeci de oameni au murit aici.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se află într-o vizită în Statele Unite ale Americii. Ea a descris inundațiile ca fiind catastrofale, declarând că această zi a fost marcată de „frică, disperare, suferință”.

Aproximativ 15.000 de polițiști, soldați și lucrători ai serviciilor de urgență au fost detașați în Germania pentru a ajuta la căutare și salvare, în timp ce elicopterele au salvat locuitorii blocați pe acoperișurile caselor, iar tancurile au degajat drumurile de copaci și resturile căzute, potrivit BBC.

De asemenea, în Belgia, inundațiile dramatice au dus mașinile de-a lungul unei străzi din orașul Verviers, conform BBC.

Cookies