Inundație pe Calea Dorobanți. S-a spart o conductă veche de 80 de ani, apa a dat năvală pe șosea. Apa Nova zice: Rezolvăm

22 dec. 2021
583 Afișari
Inundație pe Calea Dorobanți. S-a spart o conductă veche de 80 de ani, apa a dat năvală pe șosea. Apa Nova zice: Rezolvăm
Inundație pe Calea Dorobanți. S-a spart o conductă veche de 80 de ani, apa a dat năvală pe șosea, Apa Nova zice: Rezolvăm

O băltoacă, două de la conducte vechi care se sparg am întâlnit cu toții pe străzile din București măcar o dată pe sezon, dar acum e vorba de un un pârâu de apă potabilă care izvorăște brusc și se revarsă pe Calea Dorobanților. S-a spart (desigur) o conductă veche de 80 de ani. Apa Nova spune că o va înlocui.

Undeva în după-amiaza zilei de miercuri, 22 decembrie, la intersecția dintre șoseaua Strada Ștefan cel Mare și Calea Dorobanți din Sectorul 1 al Capitalei, o conductă veche de 80 de ani din rețeaua de distribuție a apei potabile a cedat. A crăpat. S-a spart. Și a inundat Calea Dorobanților.

„Pârâul Dorobanți”care izvorăște dntr-o conductă veche

Un pârău care, de la izvoare și până unde l-a dus forța jetului, a avut niște zeci de metri.

Apa Nova a declarat, pentru G4Media, că este vorba despre o conductă din fontă care a fost instalată în anul 1938, conductă care ar urma să fie înlocuită în perioada următoare.

Echipele operaționale lucrează dedicat la desfășurarea acestei lucrări, încercând să reducă la minimum impactul asupra traficului din zonă. Lucrările sunt estimate a fi finalizate până la finalul zilei”, a transmis  Apa Nova.

VIDEO | Inundație pe Dorobanți

Rețeua de conducte de apă potabilă din București are aproximativ 2500 de kilometri, iar cea de canalizare tot atât. Acum aproape doi ani, Apa Nova anunța că a reabilitat aproximativ 600 de kilometri de conducte din aceste rețele.

Inundație cum apă potabilă în București. De unde vine apa potabilă în Capitală

Apa Nova captează apă din râurile Argeș si Dâmbovița, o tratează ca să devină potabilă în trei stații: Crivina, Roșu și Arcuda.

Prin statia Arcuda, cea mai veche stație de captare și tratare din Bucuresti (1880) și cea mai mare din România, compania livreaza zilnic peste 745.000 de metri cubi de apă. Stația a fost modernizata din 2000 încoace, iar procesul continua si astazi. 

Stația de captare și tratare Crivina a fost inaugurată în 2005. Aici, apa se  flirtează cu cărbune activ și se dezinfectează prin ozonificare. La Crivina se produc 520.000 de metri cubi de apa pe zi. 

Statia Roșu produce, în fiecare zi, 120.000 de metri cubi de apă, comunica, la un moment dat, Apa Nova.

 

Cookies