Inundație la Urgențe, la spitalul Bagdasar Arseni, după furtuna de azi-noapte. Pacienții au fost transferați la alt spital din București

31 aug. 2023
283 Afișari
Inundație la Urgențe, la spitalul Bagdasar Arseni, după furtuna de azi-noapte. Pacienții au fost transferați la alt spital din București
Inundație la Urgențe, la spitalul Bagdasar Arseni, după furtuna de azi-noapte. Pacienții au fost transferați la alt spital din București | Sursa foto: Libertatea

Când plouă mai puternic, nu doar străzi se inundă și devin impracticabile ori efectiv periculoase în București, ci și, iată, secția de Primiri Urgențe de la Spitalul Bagdasar Arseni, unitate care a fost inaugurată cu doar doi ani în urmă și care, amintește Libertatea, a costat 3,5 milioane de euro.

Inundație la Urgențe, la spitalul Bagdasar Arseni

Printr-un comunicat, reprezentanții Spitalului Bagdasar Arseni din București anunță că inundația ar fi fost provocată de furtună:

În jurul orelor 21:20, în spațiul dedicat Urgențelor Minore, precum și în cel al Izolatorului din cadrul Unității de Primiri Urgente a SCUBA, s-a observat o infiltrare masivă de apă din tavan. Consoalele de oxigen și gaze au fost inundate. Pentru siguranța pacienților și a personalului, a fost întrerupt curentul electric. Pacienții aflați în UPU (6 persoane) au fost transferați la Sf. Ioan, iar celelalte urgențe, cu excepția Stemi, au fost redirecționate.

Inundația a afectat inclusiv aparatura medicală de la Urgențe

Efectele inundației de azi-noapte, care a afectat inclusiv aparatura, se resimt și astăzi la Spitalul Bagdasar Arseni, transmite instituția, prin purtătorul său de cuvânt, Florin Bica.

Astfel, în această dimineață, ambulanțele au fost redirecționate către alte spitale din Capitală.

În medie, 150-200 de persoane se prezintă pe zi la UPU Bagdasar-Arseni, potrivit medicului. „Nu știu să fi fost afectată aparatura întrucât curentul electric a fost rapid întrerupt.

Activitatea în UPU este în continuarea oprită din cauza inundației și nu e clar când anume situația va reveni la normal.

Ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

Cookies