INUNDAȚII în județul Mehedinţi: Oameni dispăruţi, gospodării inundate şi drumuri blocate

de:
15 sept. 2014
3 Afișari
INUNDAȚII în județul Mehedinţi: Oameni dispăruţi, gospodării inundate şi drumuri blocate

În județul Mehedinți, din cauza inundațiilor de luni a decedat o persoană, alte două sunt date dispărute, în timp ce peste 900 de gospodării din sud-vestul ţării sunt sub ape, arată romaniatv.net.

Autorităţile din Mehedinţi au intervenit, luni dimineaţă, pentru salvarea a 20 de persoane din unele gospodării situate în cartierul Grasca al municipiului Orşova, care au fost parţial afectate de aluviuni şi viiturile provocate de ploile abundente, potrivit Agerpres.

Un bărbat şi o femeie din comuna Eşelniţa au fost date dispărute ca urmare a torenţilor care au inundat majoritatea gospodăriilor. Bărbatul în vârstă de 54 de ani a fost smuls de viitură chiar de lângă rude, acestea încercând să-şi protejeze bunurile din faţa puhoaielor, iar bătrâna de 70 de ani este de negăsit, nimeni neştiind ce s-a întâmplat cu ea.

Din cauza inundaţiilor produse în localitate, traficul rutier pe drumul naţional DN 57 care face legătura municipiului Orşova cu oraşul Moldova Veche a fost întrerupt, blocând accesul către localităţile Dubova, Eibenthal, Baia Nouă şi Sviniţa.

Un şofer a murit după ce a fost surprins de o alunecare de teren, la ieşirea din Orşova, judeţul Mehedinţi. Din cauza ploilor torenţiale, pământul s-a surpat şi a căzut peste autoturism.

Bărbatul aflat în autoturismul surprins de o alunecare de teren la ieşirea din Orşova, pe malul Dunării, a fost scos mort din maşină de către pompieri, la aproximativ cinci ore de la producerea incidentului, când forţele de intervenţie au reuşit să ajungă la victimă.

Mai multe echipaje de medici, pompieri şi poliţişti s-au deplasat la locul tragediei. Intervenţia pompierilor a fost una dificilă, deoarece aceştia au fost nevoiţi să meargă pe jos mai mult de un kilometru pentru a ajunge la maşină. Pompierii au reuşit cu greu să îl scoată pe bărbat din maşină, iar medicii au încercat să îl resusciteze însă fără rezultat.

Tot din cauza ploilor torenţiale, 67 de elevi şi 18 profesori din mai multe şcoli aflate în oraşul Orşova, judeţul Mehedinţi, au fost evacuaţi şi transportaţi în condiţii de siguranţă în afara zonelor de risc cu ajutorul echipajelor Poliţiei de Frontieră.

Conform bilanţului provizoriu, până în acest moment au fost afectate de inundaţii 12 localităţi.

„Am cerut conducerii inspectoratelor de urgenţă din judeţele limitrofe celor afectate de inundaţii să fie pregătite să susţină misiunile aflate acum în derulare şi utilaje suplimentare. În prezent se acţionează cu 200 de forţe reprezentând poliţişti, jandarmi şi e constituită o echipă operativă cu peste 250 de oameni şi cu 71 de mijloace tehnice de intervenţie. Am dispus în această dimineaţă ca elicoptere ale MAI să fie pregătite să participe la misiunile de intervenţie şi salvare de persoane”, a declarat vicepremierul Gabriel Oprea.

Cookies