Întrebări pentru Clotilde Armand după ce ADP Sector 1 a ridicat Ferrari-ul parcat neregulamentar pe un bulevard central al Bucureștiului | UPDATE Răspunsul primarului

07 iun. 2022
2547 afișări
Întrebări pentru Clotilde Armand după ce ADP Sector 1 a ridicat Ferrari-ul parcat neregulamentar pe un bulevard central al Bucureștiului | UPDATE Răspunsul primarului

Primăria Sectorului 1 a ridicat peste 130 de autoturisme de pe domeniul public, de la începutul acțiunii de eliberare a spațiilor ocupate neregulamentar de mașini și până în prezent. Instituția autorității locale mai are nevoie, însă, de trei autoutilitare de transport întrucât capacitatea ADP S1 este subdimensionată, iar șoferii trebuie instruiți și urmează cursurile de macaragii, a declarat marți primarul Clotilde Armand.

Răspunsul edilului a venit la scurt timp după ce b365.ro a publicat întrebările publice adresate de societatea civilă din București, și care pot fi citite mai jos, după postarea primarului Sectorului 1.

Ce a anunțat primarul Clotilde Armand marți după ce i-am adresat întrebări:

„Am văzut că postarea de ieri ridicarea autoturismului Ferrari, parcat pe trecerea de pietoni, a iscat multe discuții în spațiul public – un aspect bun zic eu.

Continuăm să ridicăm mașinile parcate pe trecerile de pietoni, staționate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în: spitale, școli și sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate. Spun asta ca să nu mai existe unele comentarii.

Ridicăm fiecare mașină parcată ilegal. Sigur, capacitatea actuală de ridicare a mașinilor nu este așa cum mi-aș dori și este subdimensionată. Dar am o veste proastă pentru șoferii care aleg să parcheze ilegal.

În ultima perioadă am făcut demersuri pentru a accelera această activitate de ridicare: am extins programul de lucru pentru echipele implicate în această acțiune, pregătim alte trei autoutilitare de ridicat mașini, este nevoie de un echipament special, și instruim șoferii pentru cursurile de macaragii.

Nu vom face niciun rabat, legea trebuie respectată de toată lumea! Nesimțirea trebuie sancționată. Iar trotuarul este pentru oameni, nu pentru mașini.

PS: Din luna mai până în prezent am ridicat peste 130 de autoturisme. Iar suma totală încasată a fost de 54.550 lei, cu o valoare medie a încasărilor de 420 lei/mașina.

PS: Înțeleg că s-au trezit unii politicieni din PNL și PSD supărați foc pentru că am ridicat ieri un autoturism Ferrari parcat pe trecerea de pietoni. Gest frumos! Supărarea lor însemnă că ne facem treaba cît se poate de bine. Adică facem ceea ce ei ar fi trebuit să facă de 30 de ani.”, a scris Clotilde Armand pe pagina personală de Facebook.

Știrea inițială

Clotilde Armand si Primăria Sectorului 1 au făcut luni titluri de presă (și de glorie -n.n), după ce ADP S1 a ridicat un Ferrari de pe o trecere de pietoni din centrul Capitalei. Știrea despre bolidul galben pus pe rampă este prima informație pe care o transmite Sectorul 1, în mod oficial, de când a reînceput, în aprilie 2022, ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.

Faptele de la care a pornit relatarea cazului sunt: polițiștii locali din Sectorul 1 al Capitalei au ridicat luni un autoturism Ferrari parcat neregulamentar în zona Bulevardului Mihalache. Primăria Sector 1 și primarul Clotilde Armand au anunțat că automobilul parcase pe o trecere de pietoni și „ghinion” a fost ridicat.

Dincolo de ineditul situației, de a ridica un bolid de lux parcat insolent pe trecerea de pietoni, un grup civic care militează pentru trotuare eliberate de mașini în București adresează Primăriei Sectorului 1 și primarului Clotilde Armand câteva întrebări pertinente despre acțiunile primăriei.

Întrebările adresate lui Clotilde Armand: 

  • Dincolo de acest comunicat care s-a viralizat, care sunt actiunile administratiei locale pentru a elibera trotuarele?
  • Câte mașini au fost ridicate de când a început această activitate?
  • Câte mașini pentru ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar sunt active în fiecare zi în Sectorul 1?
  • In ce zonă au fost ridicate cele mai multe mașini?
  • Câte masini sunt ridicate pe zi? Dar pe săptămână?

„Trotuarele, trecerile de pietoni si spatiile verzi din Sectorul 1 sunt ocupate abuziv de autoturisme parcate neregulamentar. La fiecare pas. Lipsa de vizibilitate (atat pe trotuar, cat si langa trecerea de pietoni) produce accidente rutiere cu victime.

Dincolo de acest exercitiu de a transmite ca in Sectorul 1 se ridica masini care blocheaza accesul pietonilor la oras, care sunt rezultatele? Este nevoie de transparenta pe acest subiect.”, se arată în acțiunea derulată de Grupul „Vrem schimbare”.

B365.ro a adresat în mod oficial aceste întrebări și va publica răspunsul oferit de autoritatea locală.

Anunțul că ADP Sector 1 ridică mașini

Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1 a început, pe 5 aprilie 2022, ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, a anunţat atunci primarul Clotilde Armand, conform Agerpres.

Aceasta a precizat, pe Facebook, că este vorba despre autoturisme staţionate neregulamentar pe treceri de pietoni, pe spaţii verzi, care blochează accesul în parcările de reşedinţă, staţionate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lăţime pentru pietoni, pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituţii publice: spitale, şcoli şi sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate, etc.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies