BAZAR

Intrebari pe care sa ti le pui inainte de a alege un program de contabilitate

Conform celor de la regnskabspiloten.dk exista numeroase programe de contabilitate online, care mai de care mai interesante. Problema este ca majoritatea administratorilor nu stiu ce sa ceara de la un astfel de program.

Tocmai de aceea, am incercat sa punem cap la cap o serie de intrebari legate de programul de contabilitate (regnskabsprogram), cu scopul de a-i ajuta pe administratorii firmelor sa faca cea mai buna alegere.

Care sunt functiile de care dispune programul de contabilitate?

Evident, toata lumea cauta functionalitate. Un program de contabilitate poate sa fie mult mai complex decat s-ar crede, oferind o administrare completa de stocuri, facturare, generarea bilantului contabil si raportare. Este important sa se stie de la inceput functiile programului si nevoile firmei, in conditiile in care adaugarea unui modul ulterior sau schimbarea programului poate sa fie destul de costisitor si sa ocupe timp.

Care sunt cerintele software ale programului?

Programul de contabilitate trebuie sa functioneze pe calculatoarele din dotarea firmei, motiv pentru care trebuie sa se analizeze cerintele minime pe care le impune. Este cam greu de crezut ca sunt computere pe care sa nu functioneze un program de contabilitate, insa nu este imposibil. Sunt destul de multe firme care neglijeaza reinnoirea elementelor software si inca au calculatoare cumparate in urma cu 15-20 de ani.

Cat de intuitiv este programul contabil?

Un contabil bun se poate descurca cu orice tip de program de contabilitate, insa unele programe sunt mai usor de folosit, altele sunt mai greu de folosit. De la instalare pana la utilizarea propriu-zisa, programul trebuie sa fie foarte prietenos. In felul acesta se economiseste timp si in multe cazuri bani. Un program neintuitiv poate sa necesite angajarea unor persoane care sa le ofere training celor care vor opera programul.

Exista suport pentru program?

Un alt element extrem de important este suportul telefonic. Inainte de achizitia programului, este bine sa se verifice daca raspunde cineva la telefonul de service si daca poate sa raspunda la intrebari.

Cat costa programul?

Preturile pentru un astfel de soft pot sa difere foarte mult. Pentru o firma aflata la inceput s-ar putea sa fie extrem de atractive zecile de programe gratuite de contabilitate. Acestea se dovedesc utile, atata vreme cat volumul de facturare este mic. Daca se mizeaza pe un program gratuit este bine sa se caute unul care sa permita upgrade-ul in cazul in care firma creste. Pana la urma, orice administrator de firma isi doreste ca firma lui sa creasca si cu siguranta primeste cu incantare nevoia de a plati pentru un program de contabilitate, atata vreme cat asta inseamna ca firma merge bine.

Autor: www.SeoPower.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button