Întrebarea influencerilor din București și țară: Ce se întâmplă cu muzica de pe Instagram? Conflictul între două companii ce afectează creatorii de conținut

24 mart. 2023
177 Afișari
Întrebarea influencerilor din București și țară: Ce se întâmplă cu muzica de pe Instagram? Conflictul între două companii ce afectează creatorii de conținut
Întrebarea influencerilor din București și țară: Ce se întâmplă cu muzica de pe Instagram? Conflictul între două companii ce afectează creatorii de conținut | Foto Simbol: Unsplash

Muți dintre noi ne-am întrebat în ultima perioadă ce se întâmplă cu muzica de pe Instagram și care este motivul pentru care aceasta nu mai poate fi adăugată în povești și reel-uri.

Ce se întâmplă cu muzica de pe Instagram?

Utilizatorii rețelelor sociale Facebook și Instagram au acces limitat la muzică pe cele două platforme. Acest lucru are legătură un un conflict între compania ce gestionează drepturile de autor asupra pieselor, și compania Meta, deținătorul platformelor, conform ȘtirileProTV.ro.

Această neînțelegere afectează atât utilizatorii de pe teritoriul României, cât și pe cei de pe teritoriul Italiei. Mai precis, Meta nu a reușit să reînnoiască parteneriatul cu SIAE (Società Italiana degli Autori ed Editori).

Din păcate, nu am reușit să reînnoim parteneriatul cu SIAE. Protejarea drepturilor de autor ale compozitorilor și artiștilor este o prioritate pentru noi. Drept urmare, nu vom mai pune la dispoziția utilizatorilor lucrări cu licență SIAE în biblioteca muzicală a rețelele sociale Meta. Suntem de părere că susținem industria muzicală prin faptul că le permitem utilizatorilor să distribuie și să interacționeze pe platformele noastre prin muzică pe care o preferă, care contează pentru ei. Avem în continuare contracte muzicale în peste 150 de țări și sperăm să reușim să ajungem cu SIAE la un acord care să funcționeze pentru toată lumea, a transmis compania Meta.

Pe lângă faptul că o mare parte din catalogul de melodii nu mai este disponibil la acest moment, muzica a fost eliminată și din postările făcute înainte de neînțelegerea dintre cele două companii.

Anumite melodii sunt încă disponibile

Nu toate piese au fost eliminate din catalogul Facebook și Instagram. În România muzica autohtonă este încă disponibilă, pe lângă anumite piese ale artiștilor internaționali. De asemenea, creatorii de conținut sunt încurajați să folosească melodiile disponibile sau propria voce.

Cu toate astea, situația afectează și artiștii, deoarece aceștia primeau o sumă de bani în urma utilizării pieselor în postările făcute pe cele două rețele de socializare consacrate.

Meta speră să poată ajunge la un acord cu SIAE, astfel încât toată lumea să fie mulțumită și să poată pune la dispoziția utilizatorilor muzica din catalogul companiei ce se ocupă de drepturile de autor.

Cookies