Între timp, în Bulgaria… | Elena Udrea, iar în fața instanței, în chestiunea mandatului de extrădare. Miercuri am putea afla când ajunge la București

11 apr. 2022
621 Afișari
Între timp, în Bulgaria… | Elena Udrea, iar în fața instanței, în chestiunea mandatului de extrădare. Miercuri am putea afla când ajunge la București
Între timp, în Bulgaria… Elena Udrea, iar în fața instanței, în chestiunea mandatului de extrădare. Miercuri am putea afla când ajunge la București | Sursa foto: Elena Udrea/Facebook

Elena Udrea va ajunge miercuri, la ora 14:30, în fața instanței din Bulgaria, de la Blagoevgrad,  într-o înfățișare privind mandatul de extrădare către România.

Udrea cere să iasă din arestul din Bulgaria ca să aibă grijă de copilul din România

Tot miercuri, dar câteva ore mai târziu,  Elena Udrea va trebui să fie la Curtea de Apel din Sofia, unde se va judeca recursul la decizia de a rămâne în arest până când vor fi dezbătute procedurile legale pentru aducerea ei în țară.

Avocații ceruseră ca Elena Udrea să fie lăsată în libertate, ca să poată avea grijă de fetița ei (care e la București), dar cererea a fost respinsă.

Un judecător din Bulgaria urmează să decidă când şi în ce condiţii Elena Udrea poate fi adusă în ţară. Dar orice decizie va fi luată, aceasta poate fi  contestată.

La București, pe Elena Udrea o așteaptă o condamnare de 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. 

Încă o zi în arest la bulgari

Joi, pe 7 aprilie, cu doar câteva ore înainte de pronunțarea sentinței, Elena Udrea a plecat din țară pe la vama Giurgiu.

Elena Udrea, la
Sursa foto: Poliția Română

După pronunțarea sentinței, polițiștii s-au dus la ea acasă, să pună în executare mandatul de executare a pedepsei, dar nu au găsit-o, așa că Poliția Română dat-o pe Elena Udrea în urmărire națională și internațională.

În seara aceleiași zile, Elena Udrea – fost ministru al Turismului, fost ministru al Dezvoltării și fostă șefă a cancelariei prezidențiale (în primul mandat al lui Traian Băsescu) – a fost  prinsă de polițiștii bulgari  a în apropiere de granița Bulgariei cu Grecia.

Traian Băsescu, despre condamnarea Elenei Udrea: Nu a dus niciun leu acasă

Fostul președinte Traian Băsescu, într-un prim comentariu public despre condamnarea la închisoare a unuia dintre cei mai apropiați parteneri politici ai săi din toate timpurile, a spus că Elena a fost condamnată „nu pe probe”.  Băsescu susține că, dacă este vorba despre bani duşi ilegal la partid, atunci ar trebui să se aplice legea care reglementa la acel moment finanţările partidelor, o lege care, spune Băsescu,  „nu vorbeşte de puşcărie”:

Nu e nimic nou sub soare. O groază de lichele spun că au dat bani ca să ajungă la mine. Vedeţi Căpăţână, vedeţi… care a vrut să scape după ce a furat bani şi i-a dus acasă, a fost simplu să spună, i-am dat bani lui Udrea ca să ajungă la Băsescu. Arătaţi-mi un singur om, un singur om care poate să spună că mi-a dat mie un leu.

Între timp, Elena Udrea mai așteaptă o sentință importantă – cea din dosarul Hidroelectrica, în care este judecată pentru că ar fi primit o mită de aproape 4 milioane de dolari.

Cookies