Între timp…. | Amenzi de aproape 50.000 lei doar în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea restricțiilor COVID

05 mart. 2022
88 Afișari
Între timp.... | Amenzi de aproape 50.000 lei doar în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea restricțiilor COVID
Între timp.... | Amenzi de aproape 50.000 lei doar în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea restricțiilor COVID | Sursă foto: Faceboo- Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti

Chiar dacă în ultimele zile pandemia nu a mai reprezentat un subiect atât de interesant pentru mulți oameni, ea nu a luat încă sfârșit. Regulile de protecție trebuie încă respectate, atât de oameni, cât și de operatorii economici. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate amenzi de aproape 50.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva Codiv-19.

Amenzi de aproape 50.000 de lei

Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 434 de amenzi pentru nerespectarea prevederilor referitoare la combaterea pandemiei Covid-19, scrie Agerpres. Sancțiunile contravenționale au fost în valoare totală de 49.100 de lei, conform informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Persoanele ce doresc să facă sesizări referitoare la nerespectarea regulilor de protecție sanitară împotriva virusului Covid-19, pot apela numărul de telefon 0800.800.165. Numărul este operaționalizat de Ministerul de Interne. Apelurile vor fi preluate de un dispecer în sistem integrat, iar mai apoi vor fi repartizate structurilor teritoriale pentru a se face verificări.

Te-ar mai putea interesa și: Măsurile de relaxare, discutate azi la București. Președintele Iohannis a convocat ședință la Cotroceni

Starea de alertă se termină pe 8 martie

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, în cadrul unor declarații de presă  că starea de alertă nu va mai fi prelungită pe teritoriul României. Aceasta se va ridica în data de 8 martie 2022. O parte din măsurile de protecție împotriva virusului Covid-19 vor fi eliminate în momentul în care starea de alertă va înceta. Cu toate astea lista măsurile ce se vor ridica nu au fost încă anunțate de autorități.

„Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a menționat în cadrul declarației făcute, că România se află aproape de finalul valului 5 al pandemiei. De asemenea, el a menționat și că putem vorbi de „o nouă etapă”. Cu toate că trenul de scădere este constant în România, autoritățile vor rămâne vigilente. Klaus Iohannis le-a transmis cetățenilor să mențină obiceiurile formate, pentru a evita o nouă creștere a numărului de cazuri.

Cookies