Între furaj și nostalgie. S-a deschis Sandwich la juma’ de kil la metrou la Mihai Bravu, în București

susținut de
10 oct. 2025
2435 afișări
Între furaj și nostalgie. S-a deschis Sandwich la juma' de kil la metrou la Mihai Bravu, în București

De vreo două săptămân,i s-a deschis în apropierea gurii de metrou Mihai Bravu, pe strada Moților 15B, un nou fast food intitulat „Sandwich la juma’ de kil”.

Nu cred că mai poți cere lămuriri suplimentare după o astfel de denumire. Este al 4-lea fast food cu același nume deschis în România, după cele din Câmpulung Muscel, Brașov și Sibiu.

Așa că, pe sistemul „Tu ce faci de ciclonu’ Barbara?” m-am înarmat cu „un kil” de răbdare și-am tras o fugă de o oră și jumătate prin trafic până la locul cu pricina. Frig, ploaie, să nu dai un câine afară din casă.

Când am ajuns, eram doar eu, câțiva livratori nepalezi și încă doi-trei flămânzi. Normal, cumva, pentru o zi urâtă din timpul săptămânii.

Colac peste pupăză, locuri de parcare ioc, așa că-ți recomand metroul. Înainte de a afla cât de gustos poate fi un sandwich la „juma’ de kil”, e bine de știut cine este proprietarul (sau imaginea) acestui business: îl cheamă Alexandru Bălan, iar dacă asta nu-ți spune nimic, poate-l recunoști după numele de vlogger: Colo.

Salut! Bine ai venit la „Mănânc pentru tine”. Eu sunt Dragoș și am luat 15 kilograme scriind pe bune despre bodegile cu mâncare de prin Bucureștiul meu drag. Săptămânal, răscolesc Capitala în căutarea gustului și experiențelor autentice pe care, uneori, le și găsesc.

Interior – Exterior Sandwich la Juma’ de kil

Carevasăzică, „Sandwich la juma’ de kil” e un loc spațios, amplasat la parterul unui bloc nou. Interiorul e completat de o terasă închisă și încă o terasă în aer liber. Un spațiu curat, cu toalete noi și cam atât.

Canapelele sunt cele de la fostul proprietar, adică foarte multe nu s-au schimbat.

O curățenie zdravănă, mult tapet roșu care-ți rupe ochii, portretul lui Colo pe perete, o bucătărie nouă și cam ăsta e locul. Un fast food banal care frizează kitschul.

Comenzile se dau pe consola din locație, dar meniul este atâââât de stufos și de obositor…

Adevărații eroi poartă pelerină de ploaie și un ghiozdan în spate. Numai iubire pentru frații noștri nepalezi care ne aduc mâncarea la nas.

Meniu Sandwich la juma’ de kil

Spuneam că meniul e cât un roman: shaorma, sandwich, creveți, mici, crispy, totul într-o explozie de opțiuni care te obosesc. Te saturi de citit înainte de a comanda orice.

Prețurile variază între 33 și 44 de lei, dar sentimentul e că nu plătești gustul, ci cantitatea. Nu am așteptări gourmet de la locul ăsta.

Partea bună e că pâinicile pentru sandwichuri sunt făcute pe loc, în fața ta. O bilă albă pentru asta.

Judecata de Acum

Am mâncat pentru tine la Sandwich la juma’ de kil

Sandwich Pulled Beef (500g) | 41.99 lei

Conține: pâinică la cuptor, vită slow-cooked, cartofi proaspăt prăjiți, mozzarella, ardei colorat, iceberg, sos tartar.

Am auzit de ardei gras, roșu sau galben, dar niciodată de ardei colorat. Or fi tradus cu ChatGpt. Altminteri, preparatul sună bine pe hârtie, dar ceea ce primești e doar un sandwich baban a cărui singură parte bună e vita slow cooked, pe care ajungi să o guști după ce treci de bariera soioasă de salată, sos și cele 400 de grame de cartofi atât de moi încât se transformă într-un maglavais după primele două guri.

Chifla, chiar dacă e proaspăt scoasă din cuptor s-a dovedit prea subțirică pentru a putea susține toată compoziția. După doar 2 minute, chifla se destramă, așa că ai grijă cum manevrezi totul. Îți trebuie o strategie bine pusă la punct ca să nu dai pe tine. Cu excepția cărnii de vită, Sandwich la juma’ de kil este doar furaj, uruială pentru oameni. Un sandwich urât, fără identitate, fără vreun gust special. Nota 3/10

Așa arată la început
Așa arată după vreo 10 guri.

Chifteluțe Box (510g) | 39.99 lei

Conține: 8 chifteluțe, cartofi proaspăt prăjiți, sos gravy, ceapă verde, parmezan.

Aici, lucrurile stau total altfel.

Chifteluțele sunt gustoase și seamănă cu chiftelele făcute de maică-mea, dar cartofii sunt aceiași. Imaginează-ți niște cartofi prăjiți de tine în tigaie cărora le-ai pus capacul, ai uitat de ei, și toată umezeala aia s-a transferat în barabule.

Sosul gravy e dens, chiftelele corecte, iar parmezanul suficient.

Eu am încercat și un sos de usturoi/mujdei, care din păcate n-a avut nici gust și nici miros de mujdei.

Este posibil să fi fost doar o întâmplare nefericită. Mă rog, cu puțin reglaj la cartofi, Chifteluțe Box și-ar merita toți banii. Pe bune. Nota 7/10

Marlenka cu miere și nucă (100g) | 19.99 lei

Conține: foi cu miere, cremă de lapte condensat și nuci.

Eticheta denotă că Marlenka de față e făcută în casă.

Clasică, nu foarte dulce, un pic grea, dar fără să cadă greu la stomac. Mi-ar fi plăcut mai multă nucă, dar ăsta e doar fetișul meu. O alegere bună pentru desert și îmi permit chiar și o sugestie pentru un viitor dulce: tort de clătite.

E ora 16:00 când scriu acest articol, așa că poftele de față sunt de înțeles. Nota 8/10 pentru Marlenka. Aș mai invita-o la un dans.

Cam asta a fost experiența mea cu Colo și fast food-ul său. Sigur că mai sunt încă 500 de preparate de încercat din pomelnicul numit meniu, dar mai las și pe alții să „dea un taste”.

Total: 102 lei.
O să mai mănânc aici? R: Nu. Pentru mine e cam departe, iar dacă ar fi să comand, mă gândesc doar la starea și textura în care cartofii ar ajunge la mine.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

Săptămâna trecută am fost la cel mai nou diner pe stil american din București, despre care am scris aici.

Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine:

Cookies