Între Crăciun și Revelion, adică săptămâna în care nimeni nu știe ce zi este

28 dec. 2022
941 Afișari
Între Crăciun și Revelion, adică săptămâna în care nimeni nu știe ce zi este
Oana Titică

Bună dimineața, dragi cititori b365.ro, bine v-am regăsit, de data aceasta cel mai probabil la orizontală, cu firimituri în buric și cu o grămăjoară de salată boeuf căzută lângă canapea, care stă acolo de două zile și care a făcut floare.

Ar trebui să se facă studii științifice serioase sau măcar să se dea un nume perioadei de regresie psihologică absolută care este ‘Săptămâna dintre Crăciun și Revelion‘. Nimeni nu știe de ce, dar pentru fiecare dintre noi timpul se oprește, astfel încât nu știm ce zi este, ce trebuie să facem, cum o cheamă pe soție sau unde mergem la muncă în restul anului.

Înainte de ‘Perioada Dintre Crăciun și Revelion‘, imaginația mea o ia razna. Visez cu ochii deschiși că, după data de 25 decembrie, având în vedere că în sfârșit nu voi mai munci 12 ore pe zi, o să am timpul și tragerea de inimă să fac TOT ce nu am făcut în anul care tocmai se încheie.

Până la data la care scriu acest text, ar fi trebuit să rezolv următoarea listă: curățare tapițerie mașină, să-i chem pe unii să ia măsurători la draperii, să vopsesc măsuța de lemn din hol, să mă văd cu 12 prieteni pe care nu i-am mai văzut din toamnă, să mă duc la Intimissimi să iau chestii cu 50% reducere, să duc un palton la croitorie căruia i-a zburat nasturele, să cumpăr rochia perfectă cu paiete pentru Anul Nou, să duc ambalaje la reciclat, să cumpăr cărțile lui Steven Higgs și să mă duc să mă uit de lustră prin magazine.

În schimb, tot ceea ce am reușit să fac a fost să vopsesc două picioare de măsuță de hol în a doua zi de Crăciun, până să îmi dau seama că mi se face rău de la mirosul de solvenți. Acest eveniment a necesitat o convalescență autoimpusă de stat pe canapea și uitat la Firefly Lane în timp ce mâncam babka și beam șampanie, pentru a mă trata.

Ulterior, convalescența a fost prelungită de o perioadă de veghe, fiindcă, întoarsă de la frigider cu refillul de șampanie, am descoperit cu stupoare că farfuria cu babka era goală, iar câinele stătea în colț cu fața aceea de combinație unică între vinovăție și satisfacție, pe care doar golden retrieverii o pot avea. Ajungând la concluzia că în câine tocmai au intrat două felii de babka cu cantități impresionante de ciocolată belgiană, iar ceea ce voi, dragi cititori, poate nu știți, este că unii câini pot să decedeze dacă mănâncă ciocolată, am fost nevoită să aștept 4 ore de uitat fix la câine din vârful canapelei să văd dacă nu moare.

Lesne de înțeles, la finalul orelor de gardă mi s-a făcut somn. M-am culcat cu gândul să dorm o oră să merg să vizionez lustre ulterior. M-am trezit undeva seara de la o petrecere cu Vali Vijelie a vecinilor, fiindcă altfel probabil dormeam și acum.

Nu știu ce zi este, nu știu câte zile mai am la dispoziție să achiziționez rochie de Revelion și sunt convinsă că, dacă nu ar trebui să fiu în altă localitate de Anul Nou, probabil aș uita complet și de el, întrebându-mă la un moment dat totuși ce e cu atâtea petarde.

Poate într-o zi se va descoperi de ce această săptămână este cea mai leneșă din an, iar cercetătorii ne vor oferi explicațiile, însă până atunci tot ce putem face este să ne mutăm de pe o latură pe alta a canapelei și să mâncăm cozonac prăjit cu unt, pentru că da, aceasta este cea mai bună modalitate de a te bucura de cozonacul întărit. Cu plăcere!

Nota B365.ro: Cozonacul prăjit în unt merge cu vin și cu selecția de mai jos

Cookies