SMART CITY

Între 800 şi 4.000 de lei ÎN PLUS pentru profesori, din septembrie

Reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi (USLIP) atrăgeau atenţia asupra faptului că Inspectoratul Şcolar Judeţean nu are suficienţi bani pentru plata acestora, plată care ar fi trebuit realizată în luna iunie sau cel mai târziu în iulie.

Sumele aferente hotărârilor judecătoreşti vor fi plătite în prima parte a lunii septembrie a acestui an, după ce în luna iunie sindicaliştii din învăţământ îşi făceau griji cu privire la lipsa banilor pentru aceste plăţi.

La nivel naţional, Ministerul Finanţelor Publice este nevoit să suplimenteze cu aproximativ 600 milioane lei diferenţa dintre banii de care dispun inspectoratele judeţene în prezent şi ceea ce ar trebui să aibă în conturi. „Judeţul Iaşi dispune parţial de sume pentru plata hotărârilor judecătoreşti. Ar mai fi necesare aproximativ 21,7 milioane de lei pentru acoperirea integrală a sentinţelor”, a specificat Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP, citat de romaniatv.net. 

„Minimul ar fi între 800 -900 de lei, iar maximul cred că poate ajunge la 3.500 – 4.000 de lei. Din punctul nostru de vedere, am fi vrut ca plata să se facă mai rapid, într-o manieră mai transparentă, deoarece plata în timp lasă o urmă de nesiguranţă. Aceşti bani sunt bineveniţi, în condiţiile în care noi în luna septembrie nu primim nici un ban, poate doar cei care mai au de primit lichidările pe august. Iar aceşti bani vor veni toţi odată”, a declarat Laviniu Lacusta, presedintele USLIP.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button