Intrare liberă la Muzeul Antipa de Ziua Zonelor Umede. Ce sunt „Zonele Umede”, de ce și când le sărbătorim

31 ian. 2023
433 Afișari
Intrare liberă la Muzeul Antipa de Ziua Zonelor Umede. Ce sunt „Zonele Umede”, de ce și când le sărbătorim
Intrare liberă la Muzeul Antipa de Ziua Zonelor Umede. Ce sunt „Zonele Umede”, de ce și când le sărbătorim | Sursă foto: Facebook- Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa"

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” anunță bucureștenii, și nu numai, că vor avea intrare liberă de Ziua Zonelor Umede. Vizitatorii vor putea admira gratuit expoziția permanentă a muzeului.

„Ziua Zonelor Umede” se celebrează cu intrare liberă la Muzeul Antipa

„Ziua Mondială a Zonelor Umede” este principala manifestare dedicată informațiilor referitoare la importanța pe care acestea o au pentru umanitate. Aceasta a fost stabilită de „Convenția de la Ramsar” încă din anul 1971 și se celebrează pe data de 2 februarie.

Anul acesta, pentru a sărbători această zi, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, în parteneriat cu PMB – Direcția de Mediu – Serviciul Ecologie Urbană și Administrația Parcul Natural Văcărești, îi invită pe oameni să viziteze expoziția permanentă a muzeului.

Intrarea va fi gratuită, joi 2 februarie 2023.

Vă așteptăm să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Zonelor Umede la Antipa!

Te-ar mai putea interesa și:

Ce reprezintă Zonele Umede

Pe lângă cele cinci regiuni biogeografice ce se găsesc în România, țara se bucură și de o diversitate de tipuri de zone umede. Acestea sunt diferite atât ca tip, cât și ca întindere.

Pe lângă zonele umede de pe litoral, din Deltă și din lunca Deltei, România se bucură și de zone întinse de lacuri și bălți. În aceste zone se regăsesc: masive de stuf, nuferi și mai multe specii de păsări acvatice.

Zonele umede sunt definite ca fiind:

  • Zone de baltă,
  • Zone de mlaștină,
  • Zone de turbărie sau apă deschisă,
  • Zonele marine cu adâncime mai mică de șase metri.

Zonele umede sunt extrem de importante. Acestea reprezintă habitate pentru mai multe specii de plante și animale. Pe lângă asta, ele au și un rol major în echilibrarea circuitului apei, servind ca și rezervoare naturale și prevenind inundațiile.

Și Bucureștiul are rețeaua sa de zone umede. Acestea se află în diferite grade de amenajare, iar cele mai cunoscute dintre ele sunt:

Pe lângă rolul importat pe care Zonele Umede îl au în natură, acestea reprezintă și spații în care oamenii pot merge pentru a se relaxa.

Cookies