Intră sau nu Bucureștiul în carantină? Arafat a dat ultimele informații! Premierul Ciucă spune că avem o „problemă foarte serioasă”

10 dec. 2020
385 Afișari
Intră sau nu Bucureștiul în carantină? Arafat a dat ultimele informații! Premierul Ciucă spune că avem o

Anunț important făcut de Raed Arafat, secretar de stat în MAI și șeful DSU. Acesta a vorbit, joi seară, despre o eventuală carantinare a Capitalei, după ultimele date oficiale privind pandemia COVID-19. Cu toate acestea, în București rămân în vigoare măsurile impuse până acum, însă vor exista discuții cu prefectul Capitalei și cu DSP București.

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit joi seară despre măsurile pe care intenționează să le adopte autoritățile pentru prevenirea transmiterii noului coronavirus.

Arafat a explicat faptul că decizia privind introducerea de noi restricții în Capitală nu este luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență – CNSU decât la o eventuală propunere înaintată de DSP București.

”O intensificare a controalelor”

”Din ce știu, și am avut o discuție cu Prefectul Capitalei în acest sens, a început o intensificare a controalelor.

Dacă Direcția de Sănătate Publică București vine cu propuneri de noi măsuri, astea pot fi discutate în CNSU.”, a precizat Arafat, în contextul în care Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat că va efectua controale inopinate în București, în diferite zone și instituții, pentru a se asigura personal că regulile sanitare sunt respectate.

În cazul în care măsurile nu sunt aplicate corespunzător, șeful instituției sau responsabilul de zona controlată va fi chemat și tras la răspundere, a declarat prefectul.

Declarațiile prefectului vin în contextul în care viitorul viceprimar al Capitalei pe probleme de sănătate, în prezent consilier general, Vlad Voiculescu, a declarat marți că va discuta cu primarul general despre posibilitatea instituirii carantinei în București.

De cealaltă parte, Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, respinge categoric introducerea carantinei în București. El a declarat că autoritățile fac tot posibilul, în ciuda situației dificile, să nu bage Bucureștiul în carantină.

”Eu sper și facem tot ce ține de noi să nu ajungem acolo. Pentru că Bucureștiul este un motor economic, facem tot ce ține de noi ca să nu blocăm activitatea economică”, a spus Nicușor Dan.

Primarul general a spus că, la o analiză empirică, cel mai repede boala se răspândește în transportul în comun, cu o secțiune importantă pentru transportul în comun interurban, cu localitățile din Ilfov, și la locul de muncă.

Nicolae Ciucă spune că problema este serioasă în București

„Din discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Sănătății și cu cei care se ocupă cu problemele pandemiei, în acest moment se pare că avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei. Sunt măsuri care trebuie discutate la nivelul autorităților locale și împreună cu DSP București, ca atare în ansamblul măsurilor care s-au luat la nivel național, sperăm ca, pe baza măsurilor deja stabilite la nivelul municipiului București să fie luate măsuri în consecință”, a spus premierul interimar.

Cookies