Intră Metrorex în insolvență? Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor: ”Există varianta reducerii de personal sau insolvența companiei”

30 mart. 2021
198 afișări
Intră Metrorex în insolvență? Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor: ”Există varianta reducerii de personal sau insolvența companiei”

Protestul de la metrou de vineri continuă să nască reacții din partea lui Cătălin Drulă, Ministrul Transprturilor. Acesta precizează că în ultimii 3 ani cheltuielile salariale s-au triplat și că există soluția reducerii de personal sau intrarea companiei în insolvență.

Cătălin Drula a vorbit la Digi24 despre situația de la metrou. Ministrul spune că un conflict social are niște reguli și că oprirea voluntară a lucrului trebuia făcută conform legii, cu o parte din trenuri care să meargă și acțiunea de protest să fie notificată.

 

 

Domnul Rădoi este în spatele a ceea ce se întâmplă la metrou, nu de azi, de ieri, ci de vreo 20 de ani. Lucrurile sunt de natură penală, oamenii sunt versați. Ei știu că nu pot face grevă, pentru că nu le permite legea pe timpul stării de alertă. Au venit oameni care nu erau în tură. Fără revendicări în prealabil, care nici nu au apărut. Oamenii ăștia se uită la Rădoi cu teamă. De ce? Pentru că el a fost mai tare decât miniștrii, decât prim-miniștrii. E normal atunci să se întrebe unde este autoritatea statului. De asta este important să nu negociem legea. Din informațiile pe care le am, erau oameni care nu aveau legătură cu mertroul. A fost o acțiune ilegală complet”, a spus Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Intră Metrorex în insolvență? ”Există varianta reducerii de personal sau insolvența companiei”

Drulă a precizat că la Metrorex cheltuielile salariale în ultimii ani s-au triplat. De la 300 de miioane au ajuns la 900 de milioane de lei.

”Am vorbit cu unii angajați. În an de pandemie nu se aștepta nimeni să aibă această creștere. Această creștere poate fi eventual acordată eșalonat. Mai există varianta reducerii de personal, sau compania, varianta cea mai neplăcută, va intra în insolvență. Nu cred că-și dorește nimeni asta, dar este o variantă”, a mai precizat ministrul.

 

Cookies