Intră în vigoare restricțiile din Capitală: masca devine obligatorie peste tot

20 oct. 2020
5 Afișari
Intră în vigoare restricțiile din Capitală: masca devine obligatorie peste tot

Azi intră în vigoare restricțiile din Capitală. Masca de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise, iar unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul online.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis că masca de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise, că unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul on-line, în scenariul prevăzut de ordinul Ministrului Educației și Cercetării, respectiv în scenariul roșu, și că toate activitățile desfășurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise, informează Mediafax.

Decizia Comitetului Municipal București

Activitatea în creșe și after-school-uri este permisă în continuare, a precizat luni seara Prefectura Capitalei, care anunțase anterior că activitățile școlare față în față sunt suspendate după ce Bucureștiul a depășit rata de incidență de 3 la mia de locuitori.

„Menționăm că activitatea desfășurată în creșe, after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale”, a precizat luni seara Prefectura Capitalei într-un comunicat remis presei.

De asemenea, Prefectura Capitalei anunță că desfășurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară.

Măsuri sunt valabile pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 20 octombrie.

Cookies