Într-un sondaj de azi, Piedone e primar general, iar Nicușor Dan privește cum Cîrstoiu se apropie cu procentele de dânsul

16 apr. 2024
883 afișări
Într-un sondaj de azi, Piedone e primar general, iar Nicușor Dan privește cum Cîrstoiu se apropie cu procentele de dânsul
Într-un sondaj de azi, Piedone e primar general, iar Nicușor Dan privește cum Cîrstoiu se apropie cu procentele de dânsul | Sursa fotografii colaj: Inquam Photos

Avem alegeri în București, unde miza cea mai mare rămâne, de departe, bătălia pentru funcția de primar general al Capitalei, deci avem și multe, multe sondaje.

Azi, într-un sondaj CURS publicat de News.ro, Cristian Popescu Piedone e șef la PMB, Nicușor Dan e pe locul 2 și, suprinzător de aproape de dânsul, Cătălin Cârstoiu, candidatul pe care ieri coaliția PSD+PNL mai că l-ar di scos din cursă.

Sondaj CURS: Piedone, pe locul 1 în sondaj

Potrivit sondajului CURS, clasamentul arată, în acest moment, astfel:

  1. Cristian Popescu – Piedone – 38%,
  2. Nicuşor Dan – 27%,
  3. Cătălin Cîrstoiu – 23%

Ce e de remarcat aici e diferența destul de mică dintre intențiile de vot pentru actualul primar general și cele pentru doctorul-candidat.

Există și următoarele locuri în clasament, iar acestea arată așa:

  • candidatul AUR Mihai Enache – 5% 
  • Diana Șoșoacă – 2%

Există și un clasament al „părerilor nefavorabile despre”, iar într-un atare tot al antipatiilor, sondajul CURS spune:

  • 80% dintre cei chestionaţi au o părere nefavorabilă despre Diana Şoşoacă,
  • 68% au o astfel de părere despre Nicuşor Dan,
  • 57% au o părere nefavorabilă despre Cristian Popescu Piedone
  • 54% au o părere nefavorabilă despre Cătălin Cîrstoiu.

Acum, întrebarea «Bucureștiul se îndreaptă într-o direcție bună sau într-una greșită?»

Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi (53%) consideră că Bucureştiul se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar 37% consideră că se îndreaptă într-o direcţie bună.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-9 aprilie, pe un eşantion de 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, reprezentantiv pentru populaţia adultă rezidentă din Municipiul Bucureşti, probabilist, multistadial, stratificat. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95% Metoda de culegere a datelor a fost faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor Validarea eşantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS. Datele au fost ponderate în funcţie de vârsta electoratului bucureştean.

 

 

Cookies