ARHIVA B365

Interzicerea reclamelor la medicamente, votată de senatori „din greșeală” – surse

Plenul Senatului a aprobat, luni, un proiect de modificare a legii publicitatii si legii audiovizualului prin care se interzic reclamele radio si TV pentru medicamente. Însă unele surse parlamentare citate de Hotnews.ro susțin că „A fost haos la vot” și că legea trebuie retrimisa de catre presedinte spre reexaminare.

Sursele citate au spus ca, in sedinta de vot de luni dupa-amiaza, s-a produs confuzie din doua motive. Votul pentru noul presedinte ANI, inscris initial pe ultimul loc pe agenda suplimentara, a fost devansat si a devenit subiectul celui de-al patrulea vot.

Apoi, cand spre final, cand s-a ajuns la votul asupra unui proiect referitor la revenirea orasului Cazanesti din Ialomita la statutul de comuna, s-a produs haos: parlamentarii s-au certat pe precedentul pe care l-ar produce o asemenea lege, avand in vedere ca miza era reducerea taxelor si impozitelor in Cazanesti. Pe langa cearta din plen, in acest caz au fost doua voturi.

Potrivit surselor contactate de HotNews.ro, asa se face ca, in momentul cand li s-a cerut sa voteze la ultimul punct, cel referitor la modificarea legilor audiovizualului si publicitatii, senatorii nu ar mai fi stiut clar ce voteaza.

„Asa se explica. Asta, daca nu cumva a fost vreo conspiratie de care nu stiu eu!”, dupa cum a explicat un parlamentar.

Contactat marti dimineata de HotNews.ro, presedintele Comisiei de Cultura din Senat, Georgica Severin, a declarat doar ca „sustine trimiterea legii spre reexaminare, de catre presedinte”.

Daca va fi promulgata, legea va face sa dispara aproape un procent foarte mare, de 15-20% din volumul de publicitate TV.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button