Interzicerea avorturilor în România. Cum se poziționează viitorul ministru al Familiei, Gabriela Firea

24 nov. 2021
226 Afișari
Interzicerea avorturilor în România. Cum se poziționează viitorul ministru al Familiei, Gabriela Firea

Gabriela Firea, viitorul ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, a afirmat miercuri, la audierea sa în comisiile de specialitate din Parlament, că nu ar susține interzicerea avorturilor, chiar dacă măsura ar conduce la creșterea natalității sau ar fi un principiu creștin. Gabriela Firea este o susținătoare a bisericii și a programelor pentru sporirea natalității, pe care le-a susținut în calitate de primar al Capitalei.

Gabriela Firea, ministrul propus de PSD pentru a prelua funcția de ministru al Familiei, a declarat că susține drepturile femeilor, dar faptul că acestea au libertatea să aleagă nu contravine cu dorința ei ca natalitatea să crească.

„Intotdeauna voi milita pentru drepturile femeilor, ele să decidă și să dispună de propria lor viață și de propriul corp, dar voi milita de asemenea ca toate femeile să aibă acces la servicii medicale de calitate, de îndrumare, astfel încat alături de persoane din familie, și de ce nu alături de duhovnic, să ia cele mai bune decizii pentru viața lor.

Sunt pentru libertatea de decizie a fiecarei persoane în parte. Nu contravine cu dorinta mea imensa ca natalitatea să creacă, dar nu cu orice risc si nu de orice manieră, să nu ne întoarcem la vremurile de dinainte de Revolutie”, a declarat Firea, conform stiripesurse.ro.

Gabriela Firea, singura femeie din viitorul guvern tripartid PNL-PSD-UDMR, va conduce Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, un minister nou înființat în Guvernul Ciucă.

Cookies