ARHIVA B365

Marius Iacob și Călin Nistor, avizați favorabil de CSM pentru funcția de procuror șef adjunct DNA

UPDATE 14.00  Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, luni, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiției, Raluca Prună, de reînvestire a lui Marius Iacob în funcția de procuror șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil, luni, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiției, Raluca Prună, de reînvestire a lui Marius Iacob în funcția de procuror șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit proiectului de management pus în dezbatere publică de CSM, Marius Iacob are printre obiective impulsionarea măsurilor de prioritizare a instrumentării cauzelor penale ținând cont de vechimea dosarelor, derularea cu operativitate a achizițiilor publice de aparatură și tehnică necesare derulării activității de urmărire penală, diseminarea bunelor practici în interiorul DNA, continuarea investigațiilor în cauze de corupție la nivel înalt și mărirea schemei de personal a serviciului tehnic.

UPDATE 12.30  Călin Nistor a susţinut, luni, un interviu în faţa procurorilor CSM în urma căruia Secţia pentru Procurori a consiliului a dat aviz favorabil propunerii de reinvestire a magistratului în funcţia de procuror şef adjunct în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Avizul va fi transmis de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, către preşedintele României. Klaus Iohannis va decide dacă semnează decretul de numire în funcţie.

„Am decis să fac această propunere în considerarea rezultatelor DNA. Rezultatele DNA se datorează unei echipe manageriale. Sunt premise foarte bune pentru a crede că reinvestirea va confirma rezultatele excepţionale al DNA. Nu este doar percepţia mea ci şi a interlocutorilor din ţară şi din străinătate. M-am întors de la Londra, de la Summit-ul Anticorupţie, unde, absolut fără excepţie, toată lumea, inclusiv premierul David Cameron, spune că, din punct de vedere al luptei împotriva corupţiei, România este o poveste de succes”, a declarat Raluca Prună la CSM.

Conform proiectului de management pus în dezbatere publică de CSM, Marius Iacob are printre obiective impulsionarea măsurilor de prioritizare a instrumentării cauzelor penale ținând cont de vechimea dosarelor, derularea cu operativitate a achizițiilor publice de aparatură și tehnică necesare derulării activității de urmărire penală, diseminarea bunelor practici în interiorul DNA, continuarea investigațiilor în cauze de corupție la nivel înalt și mărirea schemei de personal a serviciului tehnic, scrie Agerpres.

La rândul său, Călin Nistor își propune pentru noul mandat îmbunătățirea activității de cooperare judiciară internațională, creșterea calității activității de urmărire penală, dezvoltarea compartimentului de investigații financiare, accesarea de fonduri europene pentru pregătirea ofițerilor de poliție judiciară și elaborarea unui ghid de practică judiciară pentru uzul procurorilor DNA.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis CSM, pe 26 aprilie, propunerile de reînvestire a lui Marius Iacob și Călin Nistor în funcțiile de procurori-șefi adjuncți ai DNA, pentru o perioadă de trei ani.

În desemnarea celor două propuneri ministrul Justiției a avut în vedere rezultatele obținute în perioada primului mandat, experiența profesională și managerială a celor doi, cât și îndeplinirea criteriilor de integritate„, se preciza într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Secția pentru procurori a CSM a hotărât ca, după punerea în dezbatere publică a proiectelor de management și efectuarea verificărilor asupra candidaturilor, intervievarea candidaților propuși să se desfășoare pe 16 mai, iar pe 17 mai să fie transmis avizul către Ministerul Justiției.

Conform dispozițiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/ 2004, procurorul-șef adjunct al DNA este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de zece ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button