ȘTIRI

Interviu, cu Dan Bordeianu și Diana Roman: Un duel al replicilor acide și prejudecăților dărâmate

Piesa „Interviu” (o adaptare după filmul cu acelaşi nume al regizorului olandez Theo van Gogh, ecranizat ultima dată în 2007, cu Sienna Miller şi Steve Buscemi în rolurile principale) este pusă în scenă de către Bogdan Dumitrescu, regizor, scenarist și producător, cunoscut publicului pentru numeroasele sale seriale de televiziune, iar actorii sunt Dan Bordeianu şi Diana Roman.

Dan Bordeianu interpretează rolul unui reporter politic respectat, Pierre Peters, care lucrează la unul dintre ziarele importante din Olanda. Cu o carieră solidă în spate, obișnuit să-i intervieze pe cele mai importanți oameni politici ai vreme, jurnalistul este pus, în ziua în care pe scena politică apar schimbări importante, să o intervieze pe Katja Schuurman, actriță de telenovele, foarte cunoscută în Olanda, de 25 de ani.

Katja și-a câștigat faima pentru frumusețea ei, pentru aventurile amoroase și… operațiile estetice. O veritabilă „pițipoancă”, pe care Pierre o consideră „o actriță de mâna a treia”. Plin de prejudecăți, reporterul consideră că este sub nivelul lui să facă acest interviu. O așteaptă mai bine de o oră, o tratează cu superioritate, dar actrița dovedește că ascunde, în spatele aspectului fizic „de silicon”, o personalitate puternică, pe care o ascunde în spatele unui comportament copilăresc. 

În principiu, Pierre era cel care trebuia să pună întrebările, iar Katya să răspundă… jucând teatru… sau nu. Însă lucrurile iau o altă întorsătură, iar intervievatorul se transformă în intervievat și invers. Cei doi par a fi într-un duel tragi-comic al replicilor acide, inteligente, încuietoare, trec de la pradă la prădător, de la ură la dragoste. Dacă la început se tratează cu dispreț, aceștia ajung să-și dezvăluie cele mai ascunse secrete, având o conexiune aparte, pentru că… „cicatricile se atrag”.

Astfel, actrița noastră siliconată se dovedește a nu fi atât de superficială precum pare, iar Pierre… a nu fi așa integru pe cât îl credeam. Până la sfârșitul piesei publicul trăiește cu întrebarea: „Cine va câștiga duelul?”

Deși are doar doi actori și un decor simplist, piesa este captivantă. Regizorul Bogdan Dumitrescu și-a asumat un risc. O astfel de piesă ar fi putut plictisi, dacă actorii nu și-ar fi jucat atât de bine rolurile și dialogul nu ar fi fost palpitant. Dar, după reacția celor dintre public, care au trecut de la râs la seriozitate, întocmai ca cei de pe scenă, empatizând cu sentimentele lor, putem concluziona că regizorul a intuit bine și a făcut o alegere excelentă.

Lansarea oficială a avut  loc joi seară, la ora 19.00,  dar piesa poate fi vazuta și pe 10 mai, la teatrul Godot Cafe din Bucureşti, spectacolul urmând a se juca, în continuare, în alte aproximativ 20 de oraşe din ţară, până în luna noiembrie a acestui an, astfel încât piesa să fie accesibilă unui număr cât mai mare de spectatori. Proiectul prevede organizarea de turnee şi laSibiu, Târgu Mureş, Târnăveni, Bistriţa, Ploieşti, Câmpina, Brasov, Piteşti, Brăila, Galaţi, Bacău, Piatra-Neamţ, Cluj, Iaşi, Craiova, Târgu-Jiu, Turnu Severin, Slatina, Suceava, Timişoara, Arad.

Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a sălii de spectacol și prin rețeaua Eventim: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărturești și online pe www.eventim.ro. Prețul unui bilet: 30 lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button