Intervenţie SMURD la o şcoală din Bucureşti: Trei copii şi un profesor, duşi cu ambulanţa la spital

de:
31 mai 2016
0 afișări
Intervenţie SMURD la o şcoală din Bucureşti: Trei copii şi un profesor, duşi cu ambulanţa la spital

UPDATE 15.45 Din cauza căldurii li s-a făcut rău, a fost chemată ambulanţa şi trei copii se află acum la Marie Curie. De asemenea, şi profesorului de la clasă, care este mai în vârstă, i s-a făcut rău şi a fost şi el dus la spital. Li s-a făcut rău de la lipsa de oxigen fiindcă nu au fost deschise geamurile în clasă, nu era aerisită incinta„, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, pentru Mediafax.

Trei din cei şase copii care au acuzat probleme respiratorii, marţi, la şcoala nr. 99 din Capitală, au fost internaţi la Spitalul „Marie Curie” , iar profesorul care se afla şi el în clasă a fost, de asemenea, internat, după ce a acuzat dureri de cap.

Reprezentanţii şcolii nr. 99 din Capitală au solicitat ajutor medicilor, printr-un apel la 112, după ce mai mulţi copii au acuzat probleme respiratorii.

UPDATE 15.00 Coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița, a declarat că trei copii de la Școala nr. 99 din Capitală, care au acuzat marți probleme respiratorii, au fost transportați la ”Marie Curie”, iar în cazul altor cinci elevi părinții au refuzat ca aceștia să fie duși la spital.

„Este vorba de opt copii, dintre care pentru cinci părinții au refuzat transportul la spital. Trei copii au fost transportați la Spitalul ‘Marie Curie’ conștienți, cooperanți. Au prezentat o stare generală de rău după ce au intrat într-o sală de clasă care fusese închisă de mai multă vreme și era foarte cald acolo. Acestea sunt primele evaluări”, a afirmat medicul.

UPDATE 14.43 „Echipajele noastre au constatat că elevii sunt în stare stabilă, conştienţi. Au fost prelevate probe din sala de clasă, dar, în acest moment, nu au identificat o substanţă care să fi provocat această situaţie”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, la România Tv.

UPDATE 14.36 Şase copii au fost evaluaţi, trei dintre care fiind transportaţi la spital. Ceilalţi trei au refuzat acest lucru.

UPDATE 14.27 Un profesor de 70 de ani acuză dureri de cap. Va fi transportat la spitalul Bagdasar Arseni.

UPDATE 14.21 În acest moment, ISU intervine la faţa locului cu şase ambulanţe SMURD şi o autospecială de cercetare CBRN.

UPDATE 14.19 Conform ISU, elevii se aflau în sala de clasă când au apărut simptomele.

UPDATE 14.15 „La fata locului a fost trimis un echipaj specializat pentru cercetare, în vederea depistării substanţei care a generat această situaţie. Trei copii vor fi transportaţi la spitalul Marie Curie.”, anunţă ISU.

Incidentul a avut loc la Şcoala 99 din strada Huedin 13. Cinci ambulanţe SMURD au venit la faţa locului, transmite ISU Bucureşti-Ilfov.

Cookies