Intersecţia dintre străzile Eroilor şi Eroii Sanitari este din nou COMPLET FUNCȚIONALĂ

de:
07 oct. 2018
1 Afișari
Intersecţia dintre străzile Eroilor şi Eroii Sanitari este din nou COMPLET FUNCȚIONALĂ

„Constructorul Magistralei 5 de metrou a finalizat lucrările de suprafaţă din zona Bulevardul Eroilor. Traficul rutier de la intersecţia Eroilor cu Eroii Sanitari este redeschis de astăzi pe toate cele patru benzi”, afirmă reprezentanţii Metrorex.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat luna trecută într-un interviu pentru News.ro că în martie 2019 se va putea circula cu metroul pe Magistrala 5, pe tronsonul 1, între Eroilor şi Drumul Taberei, subliniind că îşi menţine termenul privind darea în folosinţă a proiectului. Investiţia a fost începută în 2011, iar termenul de finalizare amânat patru ani.

„Eu menţin încă termenul de martie 2019. Există o serie de condiţionalităţi, dar pe de altă parte există şi o consistentă determinare din partea mea şi managementului de la Metrorex de a gestiona dificultăţile pe care le traversează, inclusiv cu sindicatele, pentru negocierea contractului colectiv de muncă. Încă menţin termenul de martie 2019 ca un termen ambiţios. Facem eforturi în acest sens. Dacă nu îmi fixez termene ambiţioase înseamnă că mă complac în situaţia aceasta”, a spus Şova pentru News.ro, în luna septembrie.

Proiectul Magistralei 5 se ridică la 3,2 miliarde de lei, din care 2,65 miliarde de lei din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Transport 2007- 2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Metrorex a selectat, la finele lunii februarie 2011, consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct (România) pentru a realiza tronsonul Eroilor – Drumul Taberei.

Magistrala 5, tronsonul 1 (Eroilor – Drumul Taberei), va avea aproape 7 km lungime, un depou şi zece staţii (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor).

Peste 64.000 de bucureşteni ar urma să beneficieze de noua secţiune. Magistrala 5 are trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

 

Cookies