Intersecția aglomerată de la Piața Drumul Taberei. Cât mai durează lucrările Metrorex care blochează câteva benzi de circulație

13 mai 2022
1342 Afișari
Intersecția aglomerată de la Piața Drumul Taberei. Cât mai durează lucrările Metrorex care blochează câteva benzi de circulație

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, l-a somat pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, „să pună mai multă presiune” pe Metrorex, astfel încât „să se termine o dată cu nebunia” din Parcul Drumul Taberei. Edilul a precizat că în cazul în care lucrările de la staţia de metrou Parc Drumul Taberei nu vor fi finalizate până în toamnă, va cere demisia conducerii Metrorex. Chiar dacă pe magistrala 5 de metrou au fost încheiate lucrările din subteran, în Piața Drumul Taberei este în continuare șantier pentru a se finaliza o altă gură de ieșire la suprafață.

Potrivit primarului Sectorului 6, i s-a promis ca lucrările să fie gata în iunie, însă nu crede că va fi respectat acest termen, drept pentru care va face o vizită la Ministerul Transporturilor pentru a discuta personal cu ministrul despre intersecția blocată de lucrări de la Piața Drumul Taberei și care afectează major traficul rutier din zonă.

Într-o conferinţă de presă susţinută, joi, la sediul PNL Bucureşti, liderul organizaţiei a declarat că l-a convins personal pe fostul premier Florin Cîţu să aloce bani pentru acest proiect, în perioada în care Ministerul Transporturilor era condus de Cătălin Drulă.

„Mie mi s-a promis că în iunie (vor fi gata lucrările, n.r.), dar nu cred că vor fi în iunie. O să am o discuţie foarte serioasă cu domnul ministru Grindeanu, să vedem ce putem face la nivelul conducerii Metrorex. Când era guvernul cu USR, m-am implicat personal, s-au pierdut bani de către guvernarea anterioară – nu a lui Ludovic Orban, dinainte, guvernarea PSD – s-au pierdut bani pe Metrorex şi asta se poate demonstra. Adică, nu au mai fost decontaţi prin fonduri europene. Şi l-am întrebat pe ministrul Drulă când termină lucrările la Metrorex în Drumul Taberei şi mi-a spus: ‘Nu am bani’. ‘Cât îţi mai trebuie?’ ’32 de milioane lei’. (…) L-am convins pe premierul Florin Cîţu, căruia îi mulţumesc, să dea la Metrorex 60 de milioane, ca să termine lucrările din Drumul Taberei. Şi a făcut alocare bugetară pentru Metrorex, de 60 de milioane”, a precizat preşedintele PNL Bucureşti, citat de Agerpres.

 

”Nu poţi să ţii oamenii 12 ani într-un şantier, în mediul urban”

Potrivit lui Ciucu, actuala conducere a Metrorex nu are scuza lipsei de bani. Ciucu a menţionat că săptămâna viitoare va merge la Metrorex, iar în cazul în care va afla că banii au fost direcţionaţi în altă parte, va cere demisia conducerii.

„Dacă aflu – şi o să mă duc probabil săptămâna viitoare la Metrorex – că banii aceia au fost direcţionaţi în altă parte, o să cer demisia actualei conduceri a Metrorex. Pentru că toate lucrurile au o limită. Nu putem să îi ţinem în mizerie pe oamenii din Drumul Taberei. Eu ştiu ce înseamnă asta, pentru că am avut zece ani şantierul sub geamul de la bucătărie. La mine nu mai e şantier acum, dar e în continuare la Moghioroş. Nu poţi să ţii oamenii 12 ani într-un şantier, în mediul urban. (…) E un mesaj pe care îl transmit conducerii Metrorex. Chiar astăzi au consiliu de administraţie. O să mai vină un mandat de patru luni, dacă nu mă înşel, al actualei conduceri şi al actualului consiliu de administraţie. Dacă în următoarele patru luni nu văd că, până la sfârşitul toamnei cel puţin, nu vor închide şantierul din Drumul Taberei, o să le cer in corpore demisia”, a spus liderul liberal.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies