ALERTĂ MONDIALĂ: Interpolul verifică în 190 de state, inclusiv România, ADN-ul fetei răpite de romi

de:
22 oct. 2013
0 Afișari
ALERTĂ MONDIALĂ: Interpolul verifică în 190 de state, inclusiv România, ADN-ul fetei răpite de romi

Interpol a trimis alerta către 190 de state pentru a fi verificată identitatea fetiţei şi cine sunt adevăraţii părinţi ai fetiţei răpite de familia de romi din Grecia, scrie romaniatv.net.

Răpirea ar fi avut loc în anul 2009, iar autorităţile încearcă acum să afle de unde provine micuţa. Vor fi căutaţi copiii dispăruţi şi se vor face testele ADN ale părinţilor acestora pentru a vedea dacă coincid cu al micuţei.

Fetiţa blondă, care răspunde la numele de Maria, a fost găsită miercuri în timpul unei operaţiuni de rutină a poliţiei într-o tabără de romi din centrul Greciei.

Ea ar avea cinci sau şase ani, iar cuplul de romi care o avea în grijă a fost inculpat luni de răpire şi a fost plasat în detenţie în aşteptarea procesului.

Cuplul, format dintr-un bărbat în vârstă de 39 de ani şi soţia sa, în vârstă de 40 de ani, afirmă că fetiţa le-a fost încredinţată de mama ei, o femeie bulgară de etnie romă, deoarece ea nu putea să aibă grijă de ea.

Femeia acuzată că a răpit-o pe Maria insistă că nu i-au făcut niciun rău. Ea a recunoscut că nu este copilul ei dar că a prezentat-o ca atare pentru „a putea avea un mediu familial adecvat”. Sora lui Salis, Dimitra, în vârstă de 34 de ani, a declarat pentru Daily Mail că Maria a fost abandonată de o femeie bulgară atunci când aceasta avea două luni. „Femeia ne-a spus: «Luaţi acest copil. Dacă nu, îl voi da altcuiva». Ea a plecat şi nu s-a mai întors”. Ea susţine că au luat copilul pentru a-l proteja.

Cookies