BAZAR

Internet gratuit, prin tehnologia Passpoint, lansată de Orange, în premieră în România

Orange continuă strategia de digitalizare, cu ajutorul căreia oferă acces facil la internet pentru clienții săi, lansând, în premieră pe piața din România, tehnologia Passpoint. Începând de marţi, orice utilizator de servicii de telefonie mobilă se poate conecta la hot spot-urile Orange prin tehnologia Passpoint, introdusă în premieră pe piața din România. Clienţii altor operatori de telefonie mobilă se pot conecta gratuit la internet, timp de 2 ore pe zi, prin hot spot-urile Orange, în timp ce clienţii Orange vor avea acces nelimitat la internet gratuit.

Rețeaua Wi-Fi pusă la dispoziție de Orange România este una dintre primele rețele din Europa compatibile Passpoint, în care autentificarea se realizează fără nume de utilizator și parolă, ci doar cu ajutorul cartelei SIM a clienților, informează compania, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Folosirea acestei tehnologii permite conectarea și autentificarea automată a utilizatorilor, în timp ce asigură cel mai înalt grad de securitate a informației într-o rețea Wi-Fi, posibil în acest moment. Astfel, clienții ce folosesc dispozitive compatibile acestei tehnologii (terminale cu iOS7 sau anumite terminale Samsung cu sistem de operare Android) se vor conecta automat și în mod securizat în orice hot spot Orange, dacă aleg SSID Orange Mobile Wi-Fi. Accesul se realizează fără să fie necesară o configurare prealabilă, singura condiție ce trebuie îndeplinită este ca interfața Wi-Fi să fie deschisă. Utilizatorii ce nu dețin dispozitive compatibile Passpoint, dar care suportă protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta dacă selectează manual acest tip de autentificare la prima încercare de conectare la rețea. Ulterior primei autentificări, toate conectările se vor realiza automat.

Orice utilizator de servicii de telefonie mobilă, indiferent de rețeaua în care este înregistrat, se poate conecta gratuit la hot spot-urile Orange Wi-Fi timp de 2 ore, autentificarea se face prin portal, iar parola se primește prin SMS. Pentru clienții Orange accesul este nelimitat prin tehnologia Passpoint.

„Fie că ești client Orange sau nu, acum ai și mai multe locații Orange Wi-Fi Zone din întreaga țară unde te poți conecta la internet wireless. Ai net gratuit la viteze de până la 144 Mbps pe telefon, laptop sau tabletă în magazine Orange, hoteluri, restaurante, baruri, malluri, supermarketuri, precum și în stațiuni montane sau de pe litoral, pe Arena Națională din București și în centrul orașelor București și Sibiu. După autentificare vei fi redirecționat automat către pagina Orange. Din acel moment ai acces la internet 2h/zi în orice Orange Wi-Fi Zone. În plus, dacă ești client Orange și ai un smartphone Apple sau Samsung compatibil cu tehnologia Passpoint, te poți conecta automat la rețeaua Orange Mobile Wi-Fi, fără nicio setare prealabilă, dacă ai funcția Wi-Fi pornită. Vei avea acces nelimitat la internet”, se precizează pe site-ul companiei.

Rețeaua Wi-Fi pusă la dispoziție de Orange România este una dintre primele rețele din lume complet integrate cu rețeaua mobilă, folosește cele mai noi standarde în domeniu și oferă clientiilor acces la aceleași servicii disponibile în rețeaua mobilă.

Detalii și informaţii suplimentare referitoare la locații Orange Wi-Fi Zone şi lista telefoanelor care suportă protocolul EAP-SIM/AKA sunt disponibile pe http://www.orange.ro/wi-fi-zone.

Click pe imagine pentru dimensiune maximă 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button