ȘTIRI

Interlopul Sandu Geamănu, condamnat DEFINITIV la 27 de ani de închisoare

Prin aceeasi decizie, luata joi, instanta a dispus, in cazul interlopului, interzicerea unor drepturi timp de sapte ani, informeaza Hotnews.ro.

Alaturi de Sandu Geamanu, au fost condamnati si cei trei complici ai acestuia, la pedepse intre patru ani de inchisoare cu suspendare si 25 de ani de inchisoare cu executare.

Astfel, Tinel Niculae a primit 25 de ani de inchisoare, Constantin David Stan a fost condamnat la noua ani de inchisoare, iar Simion Adrian Florin a primit patru ani de inchisoare cu suspendare. Totododata, judecatorii au decis sa mentina si decizia Curtii de Apel Bucuresti, prin care cei trei trebuie sa plateasca cate 132.520 de lei.

In prima instanta, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Sandu Geamanu, in 13 noiembrie 2012, la 25 de ani de inchisoare.

Ilie Alexandru, Tinel Niculae, Constantin David Stan si Simion Adrian Florin au fost trimisi in judecata in acest dosar in iulie 2011.

Sandu Geamanu a fost acuzat de omor calificat si omor deosebit de grav, talharie cu consecinte deosebit de grave si violare de domiciliu, toate aflate in concurs real, precizau procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Procurorii aratau in rechizitoriu ca, in noiembrie 2008, impreuna cu alti trei membri ai gruparii sale, Sandu Geamanu a intrat in locuinta lui Nicolae Zdoca, in varsta de 74 de ani, din Bucuresti, dupa ce a primit un pont conform caruia barbatul ar fi tinut in casa „sume importante de bani si alte bunuri de valoare”.

Acestia au „elaborat un plan”, „si-au procurat mijloacele necesare comiterii faptei”, respectiv obiecte de vestimentatie care sa le mascheze infatisarea, dar si o masina, si au mers la casa lui Nicolae Zdoca.

„Pentru a o determina pe victima sa spuna unde se afla sumele de bani, au exercitat mai mult timp asupra acesteia acte de violenta. Apoi inculpatii au sustras suma de 250.000 de lei, un autoturism marca Audi Q7 si mai multe bunuri, valoarea totala a prejudiciului fiind de aproximativ 490.000 de lei”, au precizat procurorii in rechizitoriu.

In urma loviturilor primite, Nicolae Zdoca a murit in spital aproape sase luni mai tarziu.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au caracterizat modul de operare al gruparii interlope „Gemenii” din Bucuresti drept unul „lipsit de discretie” si imprudent, membrii gruparii manifestand „un sentiment exagerat de siguranta de sine” in comiterea infractiunilor de care sunt acuzati.

Astfel, potrivit procurorilor, Sandu Geamanu si ceilalti membri ai gruparii conduse de el „comit, de regula, infractiuni contra patrimoniului, adesea cu violenta”, loviturile lor vizand „fie autoturisme de lux, fie sume mari de bani sau alte bunuri de valoare usor de comercializat, precum bijuteriile”.

„Bunurile sustrase, in special autoturismele de lux, sunt valorificate prin persoane cunoscute, specializate in acest sens. De cele mai multe ori inculpatii actioneaza ᅡla pontᅡ, adica in baza unei informatii obtinute si verificate in prealabil”, afirmau procurorii.

Potrivit documentului citat, membrii gruparii merg la locul comiterii faptei in grup si, de cele mai multe ori, „unul dintre participanti ramane in apropiere pentru a asigura paza, a-i avertiza pe ceilalti si pentru a asigura plecarea, scaparea in mod eficient”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button