ARHIVA B365

INTERCEPTĂRI DNA: Prințul Paul a cunoscut demersurile făcute de membrii grupului infracțional

Faptul că prințul era informat despre evoluția demersurilor reiese și dintr-o convorbire telefonică pe care a avut-o cu Remus Truică în cursul anului 2007:

„Paul: Avem un apel de la omul lui Whiteheave (?), nu știu ce are de gând. Știi de ce vrea să vorbească cu noi?
Truică: Cred că, din cauză că am discutat mult cu doamna…
Paul: Da.
Truică: …și ea a acceptat tot ce i-am spus…
Paul: A, bun!
Truică: Deci cred că vrea probabil să te informeze și să-ți arate că este foarte flexibil!
Paul: Bine. A zis că, vineri, cazul pe care îl avea, a fost amânat pentru iulie, anul viitor! Este chiar…
Truică: Avem soluții aproape pentru toate, așa că…
Paul: Bine, pentru că eu cred că este un pic depășit, cred că-și dau seama de situația adevărată!
Truică: În mod sigur!”.

Într-o altă convorbire interceptată de anchetatori, Remus Truică primește de la prințesa Lia asigurări că soțul ei este „un bun coechipier”, notează Agerpres.

„Truică: Prințesă! Bună ziua! Ce faceți?
Lia: Foarte bine, aștept cu nerăbdare să împărtășim niște… (?) bune, dar cred că motivul pentru care Paul te-a sunat a fost să te înștiințeze că, orice decizie ai lua, nu doar pentru a fi în fundal, Paul este un bun coechipier!
Truică: Eu sunt foarte entuziast cu privire la aspectul ăsta!”.

Prinţul Paul, adus fără cătuşe la Curtea de Apel. Judecătorii decid dacă va fi arestat. VIDEO

Potrivit procurorilor, prințul Paul a acceptat promisiunile lui Truică privind demersurile pentru retrocedarea Fermei Băneasa, deoarece cunoștea influența pe care acesta o avea asupra unor funcționari publici.

„Fiind conștient de influența reală pe care o avea inculpatul Truică Remus asupra funcționarilor publici, direct sau prin intermediul asociaților săi, datorită poziției sale politice și potenței financiare pe care o afișa, acesta pretinzând că are relații în lumea politică la cel mai înalt nivel, respectiv în calitate de fost șef al cancelariei primului ministru cunoaște politicieni de top și funcționari publici la nivelul instituțiilor centrale, inculpatul Al României Paul a acceptat promisiunile acestuia, făcute în sensul că va interveni oriunde va fi necesar pentru soluționarea favorabilă a cererilor de retrocedare, cedând în schimb o parte considerabilă, între 50 — 80% din fiecare bun care va fi obținut”, se arată în referat.

Prinţul Paul de România a fost reţinut, vineri, de DNA în dosarul retrocedărilor, fiind acuzat de cumpărare de influenţă, spălarea banilor şi complicitate la abuz în serviciu. Sâmbătă, el a fost prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Remus Truică va fi cercetat în arest la domiciliu în acelaşi dosar, iar Dan Andronic va fi pus sub control judiciar. Celelalte trei persoane reţinute în acelaşi dosar, Robert Roşu, Marius Marcovici şi Claudiu Mateescu, se vor afla, de asemenea, sub control judiciar.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button