INTERCEPTĂRI: Marian Vanghelie susținea că poate interveni la Klaus Iohannis, prin Rareș Bogdan

de:
13 mart. 2015
0 Afișari
INTERCEPTĂRI: Marian Vanghelie susținea că poate interveni la Klaus Iohannis, prin Rareș Bogdan

Conform Hotnews.ro, care citeaza Agerpres, informatia apare in referatul prin care procurorii DNA solicita judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie arestarea preventiva a lui Marian Vanghelie.

‘(…) inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a inteles, in incercarea sa de a o determina pe o persoana sa dea declaratii favorabile acestuia, sa o convinga pe aceasta de faptul ca are capacitatea ca, prin intermediul jurnalistului Rares Bogdan, sa exercite presiuni asupra presedintelui tarii, presiuni care, in aprecierea inculpatului, ar avea aptitudinea de a influenta cercetarile in prezenta cauza’, se arata in referat.

In acest sens, la dosar exista o interceptare in care Vanghelie invoca numele lui Iohannis si al lui Rares Bogdan, in cadrul unei convorbiri cu Mariana Carla Dinu.

‘Vanghelie Daniel Marian: Deci, eu stiu toate fazele. Deci, nu trebuie sa… sa discutam! Discutam numai la ureche, asa! si eu… Poti sa te duci acasa, sa vii mai tarziu, sa vin la tine, sa trimit avocatul, sa vina… Eu recunosc ca ai venit la mine, ca nu sunt prost! Tre’ sa recunosc: ‘Da, domne, a venit, ai venit sa te sfatui cu mine’. Si daca vrei… Da’ spune-mi adevarul! Pentru ca ma poti ajuta! E pacat de Dumnezeu asa sa… pentru ca te sperii… ca nu te ajuti nici pe tine, nici pe mine, intelegi? Ai rabdare, dracu, ramai cu casele alea, sunt un milion de euro. N-are rost. Eu ma duc oricum in seara asta, auzi, sa vorbesc cu Rares, sa se duca maine dimineata, la prima ora, la Iohannis, intelegi? Ca eu am o… Tin relatia prin Rares Bogdan cu Iohannis, pentru ca are nevoie de mine sa fac majoritatea la Senat.

Dinu Mariana Carla: Am inteles!’.

Rareș Bogdan a reacționat, pe pagina sa de facebook, precizând că nu are niciun fel de rol în construirea de majoritati parlamentare. Intr-o interventie telefonica la Antena 3, el a completat că îl va da în judecată pe procurorul care instrumentează dosarul în care este implicat Marian Vanghelie pentru că a menționat numele său în referatul DNA.

 

♦♦♦

‘Dinu Mariana Carla: N-a venit?

Vanghelie Daniel Marian: Da’ te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a intamplat acolo, ca sa stiu! Te rog eu frumos! Ai incredere in mine! Eu te cunosc! Eu stiu bine si cum fac astia cu jocurile, intelegi? Eu, dupa ce termin cu tine si cu avocatii, ma duc la… ma duc si ma intalnesc ca sa trimit pe cineva la Iohannis acasa. Deci, eu o sa incerc sa opresc c… asta, da’ problema… am nevoie de tine sa fii langa mine. Nu stiu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo si hai sa vedem cum o intoarcem cu avocatii! Ma gandesc ca nu-s nebun si tu esti desteapta. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocam! Zi-mi ce s-a intamplat, cum s-a intamplat, ce ti-a zis sa faci? Si cu mine ce sa faci si daca vii la mine si nu stiu ce si dupa aia eu iti… discutam, daca vine avocatul, discutam! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu stiu ce, nu stiu… Ma, ce scrii tu, asta, nu stie nimeni, decat noi doi, da-o naibii! Spune-mi, nu ti-au zis sa ma… vorbesc, sa vezi, sa ma inregistreze ei de pe undeva, sa faca, sa ma prinda cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! …(neinteligibil)… in, in tine sta, in tine sta pentru… Tu… daca te tii bine un pic este decat ca sa nu mi se intample ceva’.

***

‘Vanghelie Daniel Marian: Nu stiu …(neinteligibil)… incredere in mine.

Dinu Mariana Carla: …(neinteligibil)… sunt speriata, nu mai stiu.

Vanghelie Daniel Marian: Eu iti dau avocat, iti dau aia… ma ocup de tot. Daca eu nu pot sa ies n-am nicio problema. Ei cred ca pe bataliile astea politice vor sa ajunga la mine. … am o gramada de relatii, am tot. Dar daca mai ma ia si pe mine si ma incurca. Ai inteles?

Dinu Mariana Carla: Am inteles!

Vanghelie Daniel Marian: Eu pot sa chem in seara asta, chem sapte-opt insi din justitie si vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac… Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei …(neinteligibil-vorbeste in soapta).

Potrivit referatului prin care DNA solicita judecatorilor arestarea preventiva a primarului sectorului 5, o parte din ‘comisionul’ primit de Marian Vanghelie de la omul de afaceri Dumitru Marin, in contul acordarii unor contracte din bani publici, a reprezentat-o plata unor contracte de publicitate in favoarea a doua televiziuni, OTV si B1 TV. Totodată, sediul de campanie al candidatului PSD la alegerile prezidentiale din anul 2009, Mircea Geoana, precum si sediul PSD sector 5 Bucuresti au fost renovate cu bani primiti ca mita de Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie a fost adus, vineri, la ICCJ, unde afla daca va fi arestat preventiv.

Marian Vanghelie şi cele patru persoane reţinute sunt acuzate pentru fapte în legătură cu atribuirea ilegală de lucrări publice. Începând cu anul 2007, Marian Vanghelie l-ar fi ajutat pe Marian Dumitru să obţină contracte pentru lucrări publice în valoare de 2 miliarde de lei. În schimbul ajutorului, primarul Sectorului 5 percepea un comision de aproximativ 20% din valoare. Pentru a încasa şpaga din aceste contracte, Vanghelie se folosea de vărul său şi chiar de firma iubitei sale, Oana Niculescu Mizil.

Cookies