ARHIVA B365

INTERCEPTĂRI din dosarul lui Ludovic Orban: „Te gândești dacă poți sau îmi dai un șut în fund”

Deputatul Ludovic Orban i-a cerut unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru a-si sustine campania electorala la posturi de televiziune, el motivandu-si demersul prin faptul ca „nu vrea nimic de la partid” si ca oricum pretinde putin pentru ca „nu mai e cum era pe vremuri”.

In rechizitoriul prin care Orban a fost trimis in judecata de DNA apar pasaje dintr-o convorbire purtata de deputat cu un om de afaceri, dupa ce primul a initiat in nume personal activitati de natura a-i asigura sprijin financiar si mediatic in timpul campaniei electorale, relateaza hotnews.ro.

Astfel, in martie 2016, afaceristul s-a intalnit cu Orban la domiciliul celui dintai, ocazie cu care deputatul i-a comunicat ca are nevoie de 50.000 de euro in numerar, pentru a-i folosi in vederea promovarii imaginii sale ca si candidat la Primaria Capitalei, iar banii erau ceruti in numerar „tocmai fiindca erau… pentru posturi TV”.

„Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri ca el pretinde putin ca nu mai e cum era pe vremuri. (…) Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri sa se gandeasca daca poate sa dea banii: ‘te gandesti daca poti sau imi dai un sut in fund’. Ludovic Orban i-a spus ca nu vrea nimic de la partid”, se arata in rechizitoriu.

Din INTERCEPTĂRI:

„Ludovic Orban: Am avut surprize si de la…(post de televiziune)… ca sar calul… de aia nu ajungi la nicio intelegere cu ei… Pai ti-am zis, pe sondajul de desemnare eu aveam 28% intentie de vot, fara sa-mi fac o zi de campanie, iar Busoi, dupa toata campania lui, avea 18% fara potential de crestere. La mine potentialul de crestere e mare. Eu m-am dus acum cam intre 33 si 35.

Ludovic Orban: Ma, asculta-ma. Asta… le discutam sigur si mai in detaliu. Adica tu stii ca orice este util pentru Bucuresti, eu sprijin…fara…

Om de afaceri: Atuncea ti-i pregatesc in niste transe…

Ludovic Orban: Exact. Mi-ar trebui cam la sfarsitul saptamanii viitoare, inceputul saptamanii celeilalte…”.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe deputatul Ludovic Orban, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite.

Ludovic Orban este acuzat ca a cerut de la un om de afaceri bani pentru campania electorala din vara anului 2016, aratand ca are un buget de campanie limitat si ca doreste „sa aiba canale deschise” pe anumite posturi de televiziune.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button