ARHIVA B365

INTERCEPTĂRI Cum negociau şefii din Metrorex cumpărarea metrourilor pentru magistrala 5

Procurorii anticorupţie au finalizat procedurile şi i-au trimis pe cei doi angajaţi Metrorex în judecată. Este vorba despre Valeriu Picu, membru în comisia de licitaţie. Acesta este inculpat în dosarul privind achiziția de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon. Inculpat este şi Ovidiu Băncescu, angajatul firmei care a câştigat licitaţia. Din interceptări, reiese cum, Băncescu vorbea la telefon chiar cu şeful firmei şi îşi arătau îngrijorarea cu privire la câştigarea licitaţiei, potrivit româniaTV.net. 

Un angajat Metrorex și unul de la CAF,trimiși în judecată în dosarul licitației pentru noile trenuri

Un angajat Metrorex, dar și un angajat al firmei Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) au fost trimiși în judecată de DNA, pentru trucarea licitației privind achiziția a 51 de trenuri de metrou.

„BĂNCESCU O.: E, acuma, din ce mi-au spus VALI şi ăştia, că … în fine … nu ştiu dacă ăştia decid, dar mi-au spus că VALI, că dacă depinde de echipa tehnică, şi ASTRA şi chinezii sunt afară.
JOSE M.: A, da. Bine, bine. Să vedem dacă se adevereşte.
BĂNCESCU O.: Pentru că premierul nostru a fost săptămâna trecută în China.
JOSE M.: A, da. Da, da, da. Da, pentru că… el nu îndeplineşte… fac ceva ca să îndeplinească.
BĂNCESCU O.: Şi ştii cum e, dacă vine ordinul politic, se vor cere clarificări chinezilor, să îi întrebe: Dar, spuneţi, dragi chinezi, puteţi să îndepliniţi asta? Şi chinezii vor răspunde Da şi gata. „

Atitudinea inculpaţilor de la Metrorex şi a mituitorilor era îndoielnică. Aceştia făceau nenumărate glume pe seama angajaţilor de la Metrou.

„BĂNCESCU OVIDIU: Îţi spun sincer: dacă ăştia dau licitaţia … Echipa tehnică METROREX va acorda… Adică, presupunând că vom avea cel mai bun preţ.
JOSE MARI: Îhî.
BĂNCESCU OVIDIU: Dacă echipa tehnică METROREX va spune Ok, cumpărăm de la CAF, sunt nebuni! Sunt nebuni! (râde)
BĂNCESCU OVIDIU: Înseamnă că le-a plăcut teribil SAN SEBASTIAN şi îi place… Asta înseamnă.
JOSE MARI (râde): Da.”, se arată în stenograme.

La finalul negocierilor, firma spaniolă a fost desemnată câștigătoare, însă contractul de atribuire nu a fost încheiat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button