Intel închide biroul din București – surse ZF

de:
25 mai 2016
0 Afișari
Intel închide biroul din București - surse ZF

UPDATE 16.25  CEO-ul companiei, Brian Krzanich, a anunţat un plan de restructurare care va afecta 12.000 de angajaţi ai Intel la nivel global. Printre aceştia s-ar putea afla şi cei 168 de oameni care lucrează în biroul din Pipera, inaugurat în 2010.

„Nu avem informaţii oficiale în legătură cu acest subiect, la acest moment. Nu pot să confirm ceea ce a apărut în presă. Singurele informaţii pe care le avem sunt cele din anunţul oficial făcut de CEO-ul companiei„, a declarat Andreea Sanda Marketing & PR Manager Central Eastern Europe Intel, citată de capital.ro

Compania americană Intel, care are un centru de dezvoltare software la Bucureşti din 2010, va închide biroul din Capitală, scrie ZF.ro.

Decizia vine la scurt timp după ce CEO-ul companiei, Brian Krzanich, a anunţat un plan de restructurare care va afecta 12.000 de angajaţi ai Intel la nivel global, adică 11% din efectivul total al angajaţilor companiei, până la mijlocul anului 2017.

În cadrul centrului de la Bucureşti lucrează în principal ingineri software care derulează activităţi de cercetare şi dezvoltare pentru tehnologii open source şi soluţii de calcul de generaţie viitoare.

Tot în România, Intel mai are un centru de cercetare-dezvoltare la Galaţi, centru al Wind River, companie achiziţionată de Intel în 2009, care activează ca subsidiară independentă. Activitatea Wind River din România nu va fi afectată de planul de restructurare, potrivit datelor ZF. În 2014, Wind River Systems România a avut o cifră de afaceri de 35,7 milioane de lei, un profit net de 2,4 milioane de lei şi un număr mediu de 160 de angajaţi.

Până la publicarea acestui material, reprezentanţii Intel nu au răspuns solicitării privind motivele care au stat la baza deciziei de închidere a biroului de la Bucureşti, adaugă sursa citată.

Cookies