Modernizarea Muzeulului „Grigore Antipa”, aproape de final VEZI AICI CUM VA ARĂTA

de:
31 mai 2011
0 Afișari
 Modernizarea Muzeulului

Redeschiderea muzeului a fost anunţată iniţial pentru toamna anului trecut, însă au fost probleme legate de prezervarea exponatelor, dar şi de firma care a câştigat licitaţia pentru lucrările de modernizare. În prezent însă acestea au fost rezolvate, dar motivele intârzierii au ajuns să ţină şi de furnizori.

Termenul de deschidere a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este fixat pentru data de 30 iunie a acestui an, dar întrucat au fost necesare comenzi din străinătate, care au un termen de livrare întârziat, după 20 iunie, apreciem că Muzeul se va deschide în vara acestui an”, a declarat pentru B365.ro directorul general al Muzeului, Dumitru Murariu. Cu toate că termenul este decalat pentru a treia oară în jumătate de an, ministerul Culturii, prin vocea purtătorului de cuvânt, Radu Enache nu vede în acest lucru o problemă, pentru că muzeul beneficiază de anumită autonomie.

Dânşii au semnat contractul cu firma respectivă de amenajare. Am înţeles că există nişte decalaje de timp. În momentul în care ele devin insuportabile, vom ridica şi noi o serie de întrebări. Conducerea muzeului încă n-a solicitat ajutorul nostru”, spune pentru B365.ro purtătorul de cuvant al Ministerului Culturii, Radu Enache. Totuşi lucrările de modernizare ale muzeului bucureştean, începute în urmă cu trei ani, nici macar n-au intrat pe ultima sută de metri. „Expoziţia permanentă este gata în proporţie de 85%, dar pentru definitivare este nevoie de o serie de piese care sunt în aşteptare. Însă, cu siguranţă vom primi vizitatorii în noua expoziţie permanentă în cursul acestei veri„, continuă directorul Dumitru Murariu.

Muzeul va fi dotat cu plasme, sisteme interactive de prezentare, diorame modernizate, filme tridimensionale şi infotouch-uri.  Deasemenea, Antipa va dispune de cinci săli în care vor fi proiectate documentare, 66 de infotouch-uri, proiecţii 3D inedite şi alte dotări hightech.

Lucrările de modernizare a muzeului se ridică la aproximativ 13 milioane de euro. Fondurile necesare au fost asigurate dintr-un împrumut acordat Ministerului Culturii, în 2006, de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar restul, de la bugetul de stat.

Cookies