ARHIVA B365

Întârzieri la decolare pe aeroporturile din Bucureşti, pentru degivrarea avioanelor

„Operare normală în condiţii de iarnă. Se degivrează aeronavele înainte de decolare, ceea ce conduce la întârzieri de până la 30 minute. S-a intervenit şi se intervine când este necesar pentru deszăpezire la piste/platforme”, precizează sursa citată.

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat duminică o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti, ce vizează precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie şi este valabilă până luni, ora 16:00.

Potrivit meteorologilor, se vor înregistra precipitaţii în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, iar din dimineaţa zilei de luni, treptat, ninsorile se vor transforma în lapoviţă şi ploaie, iar stratul de zăpadă se va topi.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40-50 km/h. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea maximă va fi de 2-4 grade.

Infotrafic: Trei persoane rănite uşor într-un accident pe DN2 Buzău-Râmnicu Sărat
Trei persoane au fost rănite uşor, luni dimineaţa, pe DN2 Buzău – Râmnicu Sărat, după ce şoferul unui microbuz a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat într-o movilă de pământ, în condiţiile unui carosabil acoperit de zăpadă.

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, accidentul a avut loc pe raza localităţii Oreavu, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

În microbuz se aflau 13 pasageri, iar în urma evenimentului trei persoane au fost rănite uşor.

Harghita: Ninsori şi circulaţie în condiţii de iarnă în tot judeţul
Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă în tot judeţul Harghita, în urma ninsorilor căzute în cursul nopţii de duminică spre luni, potrivit informaţiilor furnizate de Prefectura Harghita.

Conform sursei citate, stratul de zăpadă de pe carosabil este de aproximativ 1 cm pe DN 11 B Cozmeni – Târgu Secuiesc, pe DN 12 Tuşnad – Izvoru Mureşului – Topliţa, pe DN 15 Topliţa – Borsec, pe DN 13A Praid – Odorheiu Secuiesc – Miercurea Ciuc şi pe DN 12A Miercurea Ciuc – Comăneşti şi ajunge la 2 centimetri pe DN 12C Gheorgheni – Lacu Roşu şi la cinci centimetri pe DN 13B Gheorgheni – Praid, în pasul Bucin.

Drumarii au acţionat cu 26 de utilaje de deszăpezire şi au împrăştiat 166 de tone de material antiderapant şi continua să intervină, ţinând cont că ninge în tot judeţul.

Şi pe drumurile judeţene se acţionează pentru deszăpezire, autorităţile dând asigurări că sunt pregătite pentru venirea iernii.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a recomandat şoferilor care circulă pe drumurile din judeţ să dea dovadă de prudenţă, răbdare şi atenţie maximă şi să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele în stare perfectă de funcţionare, echipate cu anvelope de iarnă.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button