ARHIVA B365

Pact Victor Ponta – Klaus Iohannis, pentru trecerea României la moneda euro

Iată comunicatul președinției referitor la acest subiect: „Întrevederea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul României, domnul Victor Ponta, și cu Guvernatorul Băncii Naționale a României, domnul Mugur Isărescu
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a invitat joi, 28 mai a.c., la Palatul Cotroceni, pe Prim-ministrul României, domnul Victor Ponta, și pe Guvernatorul Băncii Naționale a României, domnul Mugur Isărescu, pentru a discuta despre procesul aderării României la zona euro.

Având în vedere complexitatea deosebită a procesului de aderare la zona euro, domnul Președinte Klaus Iohannis a lansat consultări pe această temă, astfel încât România să fie cât mai bine pregătită iar adoptarea euro să fie în beneficiul tuturor cetățenilor.

Discuțiile purtate de Președintele României cu Prim-ministrul României și cu Guvernatorul Băncii Naționale a României au avut în vedere să identifice principalele etape și responsabilități economice și instituționale ale procesului de trecere la euro, conform angajamentelor asumate de Guvern în cadrul Programul de Convergență 2015-2018.

În perioada următoare, Președintele României va organiza consultări cu partidele politice, pentru identificarea unui consens politic național privind aderarea României la zona euro. Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii naționale de trecere la euro și a unui calendar riguros de măsuri economice, monetare, legislative și instituționale, care să asigure României un parcurs economic stabil și predictibil.

În cadrul discuțiilor de astăzi, s-a decis înființarea unui Comitet de Coordonare a procesului de adoptare a monedei comune, care să asigure proiectarea, coordonarea și monitorizarea etapelor și responsabilităților implicate pentru atingerea acestui obiectiv.

Victor Ponta s-a deplasat la Cotroceni, la ora 12:30, pentru o discuție cu președintele Klaus Iohannis. Conform surselor citate de Realitatea tv, se vor discuta inclusiv inițiativele parlamentare privind modificările aduse Codului Penal și codului de Procedură Penală. 

Premierul Victor Ponta este așteptat la Palatul Cotroceni, pentru o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis.

Vom reveni cu amănunte. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button