Întâlnire Klaus Iohannis – Nicolae Timofti, la Bucureşti. Ce au discutat cei doi şefi de stat

de:
17 feb. 2016
0 Afișari
Întâlnire Klaus Iohannis - Nicolae Timofti, la Bucureşti. Ce au discutat cei doi  şefi de stat

Într-o conferinţă de presă comună cu omologul său moldovean Nicolae Timofti, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Republica Moldova poate miza, în continuare, pe sprijinul României pe drumul intergrării europene, inclusiv, la nivel financiar şi sub formă de ajutor umanitar.

Iohannis a arătat că vizita preşedintelui Nicolae Timofti, care se află la final de mandat, are loc într-un context dificil pentru Chişinău, având în vedere situaţia politică. „Am avut convorbiri foarte bune, foarte profunde şi cu această ocazie am evaluat situaţia din Republica Moldova şi situaţia din Europa”, a precizat Iohannis.

Iohannis a anunţat că România a decis să acorde un ajutor umanitar Republicii Moldova până la îndeplinirea condițiilor pentru acordarea sprijinului financiar rambursabil.

Am decis să acordăm un ajutor umanitar cu grad nerambursabil”, a spus Iohannis.

„Puteți să contați pe noi, suntem aproape, suntem hotărâți să vă sprijinim în drumul pe care Republica Moldova l-a început de câțiva ani — drumul european”, a mai declarat şeful statului român.

Iohannis a adăugat că este nevoie de mult mai multe proiecte economice desfășurate între România și Republica Moldova, dând exemplul gazoductului.

Cookies