Ponta nu a ajuns la un acord cu liderii PNL legat de TVR. Vrea să discute cu Antonescu

de:
18 dec. 2013
0 Afișari
Ponta nu a ajuns la un acord cu liderii PNL legat de TVR. Vrea să discute cu Antonescu

La sediul PNL au sosit şi Gabriel Oprea şi Mircea Duşă.

Liderii PNL insistă pentru continuarea procedurii parlamentare în cazul numirii conducerii interimare a TVR, dar şi pentru renunţarea la iniţiativa de comasare a Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului, scrie mediafax.ro.

La sediul PNL se află preşedintele liberal, Crin Antonescu, alături de o parte din vicepreşedinţii partidului şi liderii grupurilor parlamentare.

Anterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, au avut o întâlnire la sediul USL.

Şedinţa de Guvern trebuia să înceapă de acum două ore, dar miniștii PNL sunt indecisi dacă să intre sau nu în sală, conform romaniatv.net.

Anterior, înaintea şedinţei de guvern, Ponta a declarat că îşi menţine decizia ca Guvernul să adopte, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care să permită Birourilor Reunite ale Parlamentului să numească o conducere interimară la TVR, arătând că nu există o altă soluţie.

El a precizat că va avea o discuţie pe această temă cu liderul PNL, Crin Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi seara că a avut o scurtă discuţie cu premierul Victor Ponta şi i-a transmis acestuia că varianta unei ordonanţe de urgenţă în cazul TVR este inacceptabilă, propunând o nouă convocare a parlamentarilor pentru votul privind şefia televiziunii publice.

Nominalizarea lui Rareş Bogdan, propus de PNL la conducerea SRTV, nu a fost validată, marţi de Parlament, din totalul celor 580 de membri ai celor două Camere, exprimându-şi votul 176 senatori şi deputaţi, din care 174 au votat „pentru”, iar doi „împotrivă”, astfel că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi (291).

Cookies