ARHIVA B365

Întâlnire între Ponta şi Iohannis, azi. Care au fost subiectele discutate

UPDATE: Întâlnirea dintre premierul Ponta şi preşedintele Iohannis s-a încheiat în jurul orei 16.00. „Intalnire cu Pres. Iohannis/ deschidere totala pt dialog, respect reciproc si colaborare Guv-Pres pt bunul mers al Romaniei!”, a scris Victor Ponta, pe contul său de Twitter.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit marţi, 27 octombrie a.c., cu Prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor Ponta. Pe agenda discuțiilor, purtate în cadru instituţional, s-au aflat situaţia gestionării fluxurilor migratorii din regiunea Balcanilor de Vest, poziţia României faţă de această problemă şi stadiul actual al pregătirilor pentru preluarea refugiaţilor.

Totodată, s-a discutat despre întărirea cooperării dintre statele din regiune şi despre eficientizarea schimbului de informaţii între state, astfel încât acţiunile noastre să fie mai bine corelate.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au abordat şi alte probleme de actualitate. Prim-ministrul a prezentat, de asemenea, o serie de probleme curente legate de execuţia bugetară”, anunţă Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Ştirea iniţială:

Premierul Victor Ponta şi preşedintele Iohannis se vor întâlni marţi, la Cotroceni, pentru a clarifica anumite aspecte ce țin de criza refugiaților. Şeful statului l-a invitat pe Victor Ponta la Cotroceni, după schimbul dur de replici dintre cei doi. Premierul a declarat că președintele merge la Bruxelles ca „surda la horă” şi că vrea să schimbe cu orice preţ Guvernul. Replica preşedintelui a venit la conferinţa de presă de aseară. „Victor Ponta este tot mai belicos”, a spus şeful statului.

Întâlnirea dintre şeful Executivului şi şeful statului este programată la ora 15.30.

Disputa dintre cele două palate a continuat marţi dimineață, cu o nouă replică a premierului. Victor Ponta a scris pe Facebook că preşedintele Iohannis are des tendinţa de a ne trata cu aroganţă, „ca stăpânul pe iobagi”. 

„Eu sunt dispus la colaborare cu președintele Klaus Iohannis și nu sunt „belicos”. Voi merge la discuții și îi voi arăta respectul pe care mi-l arată şi el mie. Din păcate domnul Iohannis are des tendinţa de a ne trata cu aroganţă, „ca stăpânul pe iobagi”. Dar eu nu-i datorez nimic și nu am de ce să mă prezint „cu căciula-n mână”!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

 

Eu sunt dispus la colaborare cu președintele Klaus Iohannis și nu sunt «belicos». Voi merge la discuții și îi voi arăta…

Posted by Victor Ponta on Monday, October 26, 2015

Potrivit Realitatea.net, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni marţi cu premierul Victor Ponta pentru a clarifica anumite aspecte ce țin de criza refugiaților, în contextul în care cei doi au avut ieșiri belicoase pe această temă.

Întrebat cum comentează declaraţiile premierului potrivit cărora preşedintele nu face nimic şi tace la Bruxelles ca „surda în horă”, Iohannis a replicat că el îşi face treaba şi că şeful Exectivului îşi imaginează că printr-o astfel de atitudine „belicoasă” reuşeşte să facă opinia publică să uite că este trimis în judecată pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Reacţia sa vine după ce Victor Ponta i-a transmis tot luni că cineva trebuie să facă publică poziţia României, în condiţiile în care „preşedintele nu face nimic” şi tace la Bruxelles ca „surda în horă”.

„Vreau să lămuresc populaţia României şi pe cetăţeanul Klaus care e situaţia cu refugiaţii. Există, în acest moment, o tendinţă pe plan european începută întâi de Ungaria, dar care poate continua şi în cazul Sloveniei, Croaţiei, Austriei, Germaniei de a-şi închide graniţele şi, atunci, datoria mea faţă de cetăţenii României, că de-asta sunt prim-ministru, am o datorie faţă de cetăţeni, am mers să discut cu principalii noştri parteneri, pe plan regional, şi anume Bulgaria şi Serbia, ca să avem o acţiune şi o coordonare pe ceea ce este totuşi cea mai mare provocare în acest moment”, a spus Ponta, la sediul PSD, înainte de şedinţa BPN.

Disputa a luat naştere după ce Victor Ponta a participat sâmbătă, la Sofia, la o întrevedere cu omologii bulgar şi sârb, unde au vorbit despre posibilitatea închiderii graniţelor în faţa valului de imigranţi. Duminică, înainte de a pleca la reuniunea de la Bruxelles pe tema refugiaţilor, Klaus Iohannis a declarat că premierul nu l-a consultat, nu a avut mandat să angajeze România şi s-a „plimbat până la Sofia”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button