BAZAR

Întâlnire între CNA și ANAF în cazul Antena 3: Nu se află în situaţia iminentă a unei mutări

Luni a avut loc o întalnire informală între opt dintre cei 11 membri ai Consiliului (Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Radu Călin Cristea şi vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu) şi doi reprezentanţi ai ANAF, între care s-a numărat şi directorul general al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Bucureşti, Toma Costreie.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care CNA a decis, în şedinţa din 18 februarie, să transmită ANAF o scrisoare prin care să comunice preocuparea Consiliului în legătură cu situaţia evacuării celor cinci televiziuni ale trustului Intact din sediile lor şi posibile evoluţii negative, cum ar fi riscul unei întreruperi de emisie în cazul acestora, scrie Mediafax. 

Potrivit lui Valentin Jucan, reprezentanţii ANAF au explicat că notificarea pe care a primit-o trustul Intact săptămâna trecută invoca un articol din legislaţie ce făcea referire la „evacuarea de bunăvoie”.

De asemenea, tot în legătură cu declaraţiile făcute de reprezentanţii Intact în şedinţa CNA din 18 februarie, reprezentanţii ANAF le-au spus membrilor Consiliului cum arată un document prin intermediul căruia a comunicat trustul Intact cu ANAF. Potrivit declaraţiilor făcute de Valentin Jucan, înainte de şedinţa CNA de marţi, în adresele transmise, reprezentanţii trustului Intact se adresau mai multor persoane şi instituţii, de exemplu preşedintelui ANAF, vicepreşedintelui ANAF, directorilor de sectoare etc., astfel încât aceştia nu puteau primi un răspuns din partea tutor instituţiilor cărora s-au adresat.

Totodată, notificarea de evacuare primită de trustul Intact de la ANAF pe 15 ianuarie a fost contestată în instanţă. Mai mulţi membri ai CNA presupun că ANAF va încerca să obţină o sentinţă judecătorească pentru evacuare, pe care trustul Intact, de asemenea, o va contesta, fapt care va crea o perioadă de timp de mai multe luni în care grupul de media îşi va putea muta operaţiunile în noi sedii.

„În continuare televiziunile emit din acelaşi loc, nimeni nu le-a scos cu forţa”, a mai spus Valentin Jucan. „Dânşii urmează acum să conteste în instanţă evacuarea şi abia după ce instanţa… directorul (din ANAF, n.r.) spunea, dar cu rezerve evident, trebuie să avem o marjă şase-şapte luni, iar procedura asta, ţinând cont şi de vacanţa judecătorească, poate să dureze şase-şapte luni. Poate să dureze mai mult, poate să dureze mai puţin”, a spus Jucan.

„Dar un lucru este clar din punctul nostru de vedere: niciuna din televiziunile trustului Intact nu este în situaţia iminentă a unei mutări care să presupună întreruperea semnalului, pentru o perioadă de timp, chiar dacă notifică sau nu CNA”, a subliniat membrul CNA. „Dacă notifică CNA, dânşii au la dispoziţie 90 de zile în care pot să stea cu emisia întreruptă. Dar ei nu vor fi în această situaţie. Niciodată. Nici CNA nu îşi propune să aducă trustul Intact într-o astfel de situaţie, nici ANAF. Doar prin voinţă proprie închid sau nu semnalul”, a mai spus Valentin Jucan.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button