ȘTIRI

Intalnire cu Kim Thúy – lansare roman „Ru” @ Gaudeamus

Autoarea canadiană de origine vietnameză Kim Thúy se întâlneşte cu cititorii români cu prilejul lansării romanului de debut Ru, apărut la Editura Spandugino în traducerea Alinei Şeremet. Deţinătoare a numeroase premii literare, Kim Thúy vizitează România în perioada 24 – 27 noiembrie şi participă la mese rotunde pe teme literare şi lansări de carte în Bucureşti şi Sibiu.

Apărut în colecţia “Cărţi din buzunarul dinspre inimă”, romanul RU este lansat sâmbătă, 26 noiembrie, ora 12.00, în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură (standul Editurii Spandugino), într-un eveniment organizat în parteneriat cu Ambasada Canadei. Alături de autoarea canadiană Kim Thúy, vor vorbi Excelenţa Sa Domnul Philippe Beaulne, Ambasadorul Canadei la Bucureşti şi Principele Şerban Dimitrie Sturdza.

Kim Thúy se întâlneşte şi cu cititorii din Sibiu joi, 24 noiembrie la Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu şi participă la masa rotundă organizată de Institutul Francez în cadrul Gaudeamus. Programul complet al autoarei poate fi accesat pe www.edituraspandugino.ro.

Kim Thúy a părăsit Vietnamul cu boat people (refugiaţi pe vapor) la vârsta de 10 ani. A fost croitoreasă, interpretă, avocată, proprietara unui restaurant, critic culinar pentru radio şi televiziune.

Locuieşte azi la Montréal şi se consacră scrisului. Ru este primul său roman, apărut la Libre Expression în octombrie 2009, ale cărui drepturi au fost vândute în 16 ţări. Romanul a fost finalistul multor premii literare în 2010 şi 2011 şi a obţinut următoarele premii literare :

 Marele premiu RTL-Lire 2010 (Salonul de carte de la Paris 2010)

 Premiul literar al Guvernatorului General 2010, categoria romane şi nuvele (Canada)

 Marele premiu al Salonului de carte de la Montréal 2010, eseu

 Premiul Mondello pentru multiculturalitate 2011 (Italia)

În urmă cu două luni a lansat în Québec cea de a doua sa carte, intitulată À toi împreună cu Pascal Janovjak.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button