Insula mașinilor de pe trotuar: stau urcate, într-o zonă centrală, între Biserica Lutherană și Sala Palatului. Varianta sigură de eliberare a trotuarului

25 iul. 2022
2609 Afișari
Insula mașinilor de pe trotuar: stau urcate, într-o zonă centrală, între Biserica Lutherană și Sala Palatului. Varianta sigură de eliberare a trotuarului

Pe colțul unei intersecții din centrul Capitalei, pe un trotuar în apropiere de locuri iconice din București, stau urcate mașini parcate ilegal.

Insula mașinilor este cât se poate de centrală, iar străzile ar putea fi frecventate de turiști sau de bucureșteni, dacă nu ar fi incomodați de obstacole. În apropiere sunt Biserica Lutherană, construită în secolul XIX, în timpul domniei regelui Carol I al României, și, pe vizavi, Sala Palatului.

Tot în zonă se află Calea Victoriei, Ateneul Roman, Palatul Regal, Muzeul National de Artă și Grădina Cișmigiu.

Vrem schimbare pe insula ocupată de mașini

Instituțiile municipalității au fost sesizate de grupul civic ”Vrem schimbare”, însă fără a avea sonoritate.

”S-au făcut repetate solicitări de eliberare a trotuarelor, atât la Politia Locală, cât și la Brigada Rutieră. În afară de căteva amenzi din când în când, trotuarul din imagine este în continuare ocupat ilegal de autoturisme.”, relatează „Vrem schimbare”.

Stâlpii anti-parcare ar putea fi o soluție, calea sigură pentru a împiedica propagarea unui obicei greșit. ”S-au făcut solicitări scrise și pentru astfel de investitii, însă rezultatele întârzie să apară.”, mai spun reprezentanții grupului.

Săptămâna aceasta, Vrem schimbare va reveni cu solicitări către Clotilde Armand, Nicușor Dan, Stelian Bujduveanu, Primăria Sectorului 1, Primăria Municipiului Bucureşti, Politia Locala Sector 1, Poliția Română, Administrația Străzilor.

De ce nu pot fi ridicate mașinile de pe trotuar?

Mașinile care blochează trotuarul ar putea fi ridicate de ADP S1, de pe stradă, doar dacă nu lasă 1 metru distanță pentru deplasarea pietonilor. În plus, serviciul din S1 este subdimensionat, astfel că se intervine doar în cazuri de încălcări grave, mașini parcate pe treceri de pietoni sau în intersecții, situație pe care primarul Clotilde Armand spune că o va remedia prin investiții la ADP Sector 1.

Serviciul de ridicări al ADP a operat, timp de mai multe zile în iulie, acțiuni din zona Brezoianu, o stradă care se află tot în preajma Parcului Cișmigiu.

Îți mai recomandăm și:

Cookies