Institutul Marius Nasta, un nou compartiment de recuperare respiratorie post-COVID-19 cu 13 paturi

17 mai 2021
83 Afișari
Institutul Marius Nasta, un nou compartiment de recuperare respiratorie post-COVID-19 cu 13 paturi
Beatrice Mahler, managerul institutului Marius Nasta

Institutul Marius Nasta a anunțat deschiderea, începând de luni, 17 mai, a unui un nou compartiment de recuperare respiratorie post-COVID-19 cu 13 paturi pentru pacienţii cu forme severe sau critice de coronavirus care au trecut prin boală, dar încă nu sunt într-o condiție fizică bună.

Un compartiment de recuperare respiratorie post-COVID-19, cu 13 paturi, va fi deschis, luni, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a informat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

Anunțul lui Mahler

Numărul de pacienţi COVID este în continuă scădere, asta ne bucură şi ne permite să reorganizăm pavilionul COVID al Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ şi să deschidem de azi 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID. Pacienţii cu forme severe sau critice au nevoie după perioada acută de boală de suport medical care constă în medicaţie specifică, oxigenoterapie, exerciţii fizice, educaţie şi consiliere psihologică, toate având scopul de a restabili starea fizică şi psihică a pacienţilor afectaţi respirator de trecerea prin COVID

Programele cresc calitatea vieții pacienților

Ea a adăugat că programele de reabilitare cresc calitatea vieţii pacienţilor, ameliorează oboseala cronică specifică, dar şi recuperarea funcţională a musculaturii respiratorii intens epuizate ca urmare a insuficienţei prezente în formele severe şi critice de boală.

Tot, luni, redevin funcţionale compartimentele de oncologie şi paleaţie. „Practic, de azi, Institutul de Pneumoftiziologie ‘ Marius Nasta’ va avea 50 paturi COVID, opt paturi suspecţi COVID, 15 paturi ATI COVID, cu circuite separate pentru fiecare tip de patologie”, a anunţat Beatrice Mahler.

Cookies