ARHIVA B365

Inspectoratul de Stat în Construcții refuză banii oferiți de Năstase: 760.000 de euro

Pe 8 februarie Adrian Năstase a transmis printr-un executor jdecătoresc o notificare către ISC prin care îşi arată disponibilitatea de a plăti 760.000 euro din prejudiciul de 1,5 milioane euro.

Avocatul Ion Cazacu, apărătorul lui Adrian Năstase, a declarat pentru gândul că ISC a fost notificat oficial că fostul premier pune la dispoziţita instituţiei suma de 760.000 euro, reprezentând aproximativ jumătate din prejuidicul stabilit de instanţă în dosarul Trofeul Calităţii. Năstase a plătit deja 50.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată.

Avocaţii lui Năstase au cerut ISC să transmită un număr de cont în care să verse banii. ISC nu a transmis acest număr de cont. În cadrul judecării cererii de eliberare condiţionată avocaţii lui Adrian Năstase au arătat că ISC a refuzat să primească propunerea lui Adrian Năstase.

Pe 1 februarie, Judecătoria Sector 1 a încuviinţat cererea de executare silită formulată de ISC împotriva lui Adrian Năstase pentru prejudiciul din dosarul Trofeul Calităţii. Avocatul Ion Cazacu a declarat pentru gândul că executorul judecătoresc nu a început procedura deoarece instanţa încă nu a remis motivarea deciziei de pe 1 februarie. Astfel având în vedere că ISC a respins propunerea fostului premier înseamnă că executarea silită a lui Adrian Năstase va continua.

În sentinţa din 20 iunie, prin care Năstase a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, se menţionează că dispoziţiile hotărârii emise de prima instanţă sunt menţinute. Astfel, cei cinci judecători au decis să menţină decizia prin care Adrian Năstase, Jianu Irina Paula, Popovici Bogdan, Popovici Marina Ioana, Vasile Mihail Cristian şi Gasparovici Diana sunt obligaţi să plătească prejudiciul de aproximativ 1,5 milioane euro.

Cât mai are Năstase prin conturi

Avocatul Cazacu a explicat că din acest prejudiciu instanţa a stabilit că pentru 760.000 euro responsabili în solidar sunt Adrian Năstase şi ceilalţi cinci inculpaţi. Pentru restul de bani până la 1,5 milioane euro, adică tot 750.000 euro responsabili în solidar sunt ceilalţi cinci inculpaţi. Astfel că Adrian Năstase a decis să plătească el singur suma de 760.000 euro.

În ultima declaraţie de avere, Adrian Năstase declara că împreună cu Dana Năstase deţine în conturi următoarele sume de bani: 835 euro, 7800 lei, 1.430.000 lei şi 195.000 euro. În declaraţia din iulie 2012 Năstase a mai consemnat că în 2011 a vândut o pădure din Corbeanca pentru suma de 350.000 euro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button