ȘTIRI

Institutul Cervantes funcționează de vineri în celebrul Hotel Cișmigiu

„Incepand de vineri, 10 august 2012, Instituto Cervantes din Bucuresti isi va desfasura activitatea in noul sediu
din Bd. Regina Elisabeta nr. 38, sector 5, Bucuresti. Cursurile de limba spaniola continua in noul sediu.” -anunță Institutul, într-un comunicat.

Hotelul, care a fost construit acum 100 de ani, a trecut prin lucrări de consolidare şi renovare care au costat 15 milioane de euro. Clădirea va cuprinde atât spaţii comerciale la parterul clădirii, spaţii pentru birouri la mezanin şi etajul 1, cât şi un hotel de 4 stele cu 60 de apartamente la etajele superioare. În plus, clădirea va avea 36 de locuri de parcare subterane.

Reprezentanţii companiei Hercesa plănuiesc să redeschidă şi celebra berărie Gambrinus, care era amplasată la parterul vechiului hotel.

Clădirea Hotelului Cişmigiu a fost construită în 1912 de către arhitectul aromân Nicolae Nacu Pissiota. Se spune că a fost prima construcţie ridicată pe Bulevardul Regina Elisabeta. Primul nume al imobilului a fost „Hotel Palace” şi, la timpul respectiv, reprezenta una dintre bijuteriile Micului Paris.

În 1920, hotelul avea o capacitate de 200 de camere şi găzduia cele mai multe delegaţii care ajungeau în „Micul Paris”, cum era numit Bucureştiul în acei ani. Construcţia a aparţinut familiei arhitectului până în anul 1948, când a fost naţionalizată de regimul comunist. Atunci i-a fost schimbat numele în Hotel Cişmigiu. În anii ’50, imobilul devine pentru prima oară cămin studenţesc al Facultăţii de Teatru şi Film din Bucureşti. În următorii ani nu a mai fost deloc renovat, astfel că, din anii ’70 şi până la Revoluţie, este închis.

După 1989 redevine cămin pentru studenţii de la actorie. Istoria hotelului e marcată de un accident al unei tinere studente din Basarabia care a murit după ce a căzut în casa liftului. Tragedia fetei a inspirat versurile melodiei Hotel Cişmigiu, interpretat de trupa Vama Veche.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button